Image default
Bil

ElPartner: Nyter godt av «elbil-feberen» i Moss

At elbiler er i vinden om dagen, merker El Partner svært godt. Aldri har etterspørselen etter elbil-ladere vært større, noe som gjør at de ansatte i det lokale elektrikerfirmaet virkelig får svingt seg.

– Vi merker en veldig stor økning. Vi har et godt samarbeid med bilforretningene Moss To-Takt og Bilbutikk1, som gjør at vi kan bistå med gode, trygge og raske ladere til nye elbil-eiere, sier Lars Brevik, som er daglig leder i El Partner.

Han startet firmaet i 2007 og bedriften holder i dag til i flotte lokaler i Midtveien – rett ved siden av Moss To-Takt. Elektrikerfirmaet består av totalt 19 ansatte med en god miks av unge nyutdannede til godt erfarne elektrikere.

– Vi utfører alt innen svakstrøm, sterkstrøm, industri, belysning, varmekabler og så videre. Våre dyktige medarbeidere har lang erfaring med både sterkstrøm og svakstrømsarbeider, og er totalleverandør av elektriske installasjoner i boliger og hytter. Og vi er spesialister på lading av elbil, både for private, næring og borettslag, forteller han videre.

Feil-lading øker brannrisikoen

Selv om salget av elbiler har tatt av og elbilladere selges som aldri før, merker Brevik at mange tar den enkle veien.

– Mange lader på stikkontakter og det er faktisk veldig få stikkontakter som det er lov å lade på. Dette gjelder både elbiler og hybridbiler. Hvis man lader feil, kan det resultere i varmgang, og brann. For oss er det viktig at kundene får montert en trygg og sikker lader ved parkeringsplassen sin, forteller Brevik.

Når det gjelder permanent lading i stikkontakt, kreves det faktisk en egen kurs, med maks 10 A sikring og med jordfeilbryter type B for at ladingen skal være lovlig.

– Ladeboks er selvfølgelig å anbefale og det er ikke store prisforskjellen på å montere en lovlig stikkontakt sammenlignet med en ladeboks. Sistnevnte kan også lade mye fortere, forklarer han.

– Aldri aktuelt med B-løsning

Blant de mange kundene som har fått montert en lader det siste året, er Siv Holder. Med en splitter ny elbil i garasjen, var hun aldri i tvil om hva hun skulle gjøre.

– Jeg vurderte aldri å lade permanent i stikkontakten. Jeg har såpass respekt for det elektriske og jeg ville ikke bevisst øke sjansen for brann og avkorting i forsikring dersom noe skulle oppstå. Elbil-ladere fra Easee ble montert raskt av El Partner og den fungerer strålende – akkurat som bilen. Den lader raskt og selv med høyere strømutgifter er dette en gunstig løsning for meg, forteller Holder.

Related posts

Varnaveien Bilpleie & Service: Keramisk behandling av bilen

mortensen

Riis Bilglass med super start

mortensen

Fuktfritt AS – nytt verksted for rep av bobiler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy