Image default
Bil

ElPartner: Nyter godt av «elbil-feberen» i Moss

At elbiler er i vinden om dagen, merker El Partner svært godt. Aldri har etterspørselen etter elbil-ladere vært større, noe som gjør at de ansatte i det lokale elektrikerfirmaet virkelig får svingt seg.

– Vi merker en veldig stor økning. Vi har et godt samarbeid med bilforretningene Moss To-Takt og Bilbutikk1, som gjør at vi kan bistå med gode, trygge og raske ladere til nye elbil-eiere, sier Lars Brevik, som er daglig leder i El Partner.

Han startet firmaet i 2007 og bedriften holder i dag til i flotte lokaler i Midtveien – rett ved siden av Moss To-Takt. Elektrikerfirmaet består av totalt 19 ansatte med en god miks av unge nyutdannede til godt erfarne elektrikere.

– Vi utfører alt innen svakstrøm, sterkstrøm, industri, belysning, varmekabler og så videre. Våre dyktige medarbeidere har lang erfaring med både sterkstrøm og svakstrømsarbeider, og er totalleverandør av elektriske installasjoner i boliger og hytter. Og vi er spesialister på lading av elbil, både for private, næring og borettslag, forteller han videre.

Feil-lading øker brannrisikoen

Selv om salget av elbiler har tatt av og elbilladere selges som aldri før, merker Brevik at mange tar den enkle veien.

– Mange lader på stikkontakter og det er faktisk veldig få stikkontakter som det er lov å lade på. Dette gjelder både elbiler og hybridbiler. Hvis man lader feil, kan det resultere i varmgang, og brann. For oss er det viktig at kundene får montert en trygg og sikker lader ved parkeringsplassen sin, forteller Brevik.

Når det gjelder permanent lading i stikkontakt, kreves det faktisk en egen kurs, med maks 10 A sikring og med jordfeilbryter type B for at ladingen skal være lovlig.

– Ladeboks er selvfølgelig å anbefale og det er ikke store prisforskjellen på å montere en lovlig stikkontakt sammenlignet med en ladeboks. Sistnevnte kan også lade mye fortere, forklarer han.

– Aldri aktuelt med B-løsning

Blant de mange kundene som har fått montert en lader det siste året, er Siv Holder. Med en splitter ny elbil i garasjen, var hun aldri i tvil om hva hun skulle gjøre.

– Jeg vurderte aldri å lade permanent i stikkontakten. Jeg har såpass respekt for det elektriske og jeg ville ikke bevisst øke sjansen for brann og avkorting i forsikring dersom noe skulle oppstå. Elbil-ladere fra Easee ble montert raskt av El Partner og den fungerer strålende – akkurat som bilen. Den lader raskt og selv med høyere strømutgifter er dette en gunstig løsning for meg, forteller Holder.

Related posts

VW ID.4 er hos Nordlie Auto

mortensen

15 års jubileum på Øre Bilistsenter

mortensen

Bilbutikk1 Moss er topp-sertifisert: I bilbransjens eliteserie

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy