Image default
Høyda Nytt på Høyda Ving Parken

Fotograf Lene Stamnes Sandaunet: Ønsker deg velkommen til fotoshoot!

Livets viktigste anledninger foreviger vi med bilder. Dessverre består ikke alle bilder tidens tann. Lene lover klassiske  kvalitets bilder som er like aktuelle for neste generasjon.

En typisk hverdag for Lene Stamnes Sandaunet (42) er allsidig og innebærer mindre fotografering enn folk kanskje tror. Mye tid går til planlegging av kundemøter, forberedelser og etterbehandling av bilder. 

Ved inngang B i Skofabrikkens lokaler har hun fotostudio med eget kontor. Fotografen har hatt ekspanderende vekst siden oppstart i Moss for fem år siden. Nå fremover skal lokalene pusses opp, nyhetsbrev opprettes og nettsiden fotograflene.no oppdateres.

Fredagshjelp
Hver fredag er Eline Stræth Andresen (16) i praksis for å bli kjent med fotografyrket. Hun stiller til disposisjon ved poseringer og er med i planleggingsfasen. Tema-session, fotografering med varierende tema, er under utprøving. I sitt første møte med livet som studiofotograf utfolder hun seg kreativt og får veiledning av Lene i bytte mot litt fredagshjelp. 

– Det er gøy å jobbe med mennesker og høre deres historier, siterer jentene.

Begge sider av kamera
I barndommen var Lene et linselus, alltid foran kameraet. I sin rolle bak kameraet får hun i dag utnytte sitt fulle potensiale. Med tilknytning til Sandaunet Designbyrå jobber hun både som designer og fotograf. Hun er medlem av Norges Fotografforbund. De har premiert henne ved flere anledninger. Gjennom 11 år har hun erfart at det ikke er kameraet som tar bilder, det er kun et redskap. Hun poengterer at gode kvalitetsprodukter krever kunnskap og deler generøst av sin egen.

Kvalitet som varer
En god fotograf kan ta gode lavoppløselige bilder med et mobilkamera som ser tilfreldstillende ut på nett og i digitale bilderammer. Når bildene skal brukes i album eller på veggen kreves bedre kvalitet. Fotograf Lene tilbyr profesjonell bildebehandling i fullt fargerom med papirkvalitet som beskytter mot bleking. Gamle bilder kan scannes og redigeres for å bevare opprinnelig utseende. 

Alle negativer lagres og kan fås som digitale bildefiler. Uansett gammelt eller nytt, bildene som leveres er ment for å vare!

Tilfreldstillende resultat
– Korrekt lyssetting og posering har alt å si. Svært få er helt symetriske, mange har ulike ønsker for hva de vil fremheve og skjule. 

Jeg arbeider med å få frem gode trekk og finne poseringer som er flatterende, stadfester hun. Uansett positur jobber hun for at hele kroppen skal være uanstrengt og at bildene blir så naturlig som mulig. Om kundene ønsker kan hun også foreta mindre enkle redigeringer på bildene, alt for et tilfreldstillende produkt.

Klassisk stil
I studio er det mest privatpersoner. Hun tilbyr kategoriene nyfødt, barn, konfirmasjon,familie og gravid. Pågangen er størst for bryllup og portrett. Sikkerheten tas på alvor spesielt for de yngste modellene. 

Ekspress bilder/mini-sessions er populære, mange velger disse alternativene på 30 minutter. Dyr har hun foreløbig ikke fotografert men er åpen for muligheten. Konfirmasjon og bryllup foregår for det meste ute i fin natur eller valgt lokalisasjon. Studioet er romslig, hele 18 personer har vært innom samtidig. 

Fotograf Lene er klar på at hun i en klassisk stil vil få frem menneskene på sine bilder uten for mye bruk av rekvisitta. Hun har likevell et utvalg av tepper, puter, stoler og kostymer til de minste. Ellers har hun kontrastvegg, lerret, moderne fotoutstyr og det meste hun trenger for hånden.


Tekst: Linda Morønning

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

CAS – Computer Accessories Scandinavia

mortensen

Sparebank1: Tips til en trygg førjulshandel

mortensen

Ida er den nye banksjefen hos SpareBank1 på Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy