Image default
Høyda

Viteren 2019: Snøfreserene «freser» av gårde!

Hos Moss Hagemaskinservice AS er det ikke mange snøfresere igjen etter en travel sesong. Stadig flere investerer i redskapet som enkelt og effektivt hjelper til med snømåkingen.

I år som i fjor har det vært endel snø og etterspørselen etter snøfresere har i høy grad kommet for å bli. Utenfor Moss Hagemaskinservice AS er det god fremkommelighet, forhandleren har mer enn nok ressurser til å skape en snøfri parkeringsplass for sine kunder. Inne i butikken vises et utvalg av årets fres-modeller i ulike fasonger og størrelser. Tross bra oppslutning i nærområdet har mange maskiner blitt sendt ut av fylket, butikken har hatt stor tilstrømming. Av et større parti er det kun et mindre restparti igjen, det er tydelig at mange synes det er godt å ha ekstra hjelp til snømåkingen i vinterhalvåret.

God kunnskap
Moss Hagemaskinservice er en av Østfolds ledende fagforhandlere av maskiner til hage og skogbruk i distriktet. Med fem ansatte har de to tilgjengelig i butikken og tre på verkstedet. Ved siden av personlige anbefalinger kan kunder få informasjonsmateriell med veiledning i butikken. Alle har god fagkunskap om snøfresere og butikken fører kjente merkevarer av typen Honda, Ariens, Stiga, Husqvarna og Simplicity. 

Demo og henting ved behov
Lars Erik Westby (55) er selger og representerer de ansatte, han er opptatt av at kundene skal få snøfresere som passer dem. – Fres er ikke bare fres! Det er viktig at snøfreserene starter når de settes i gang og er driftssikre. Våre merker holder i mange år men må vedlikeholdes, belyser han. Videre forteller han at kundene har førsteprioriet. Ved kjøp av snøfreser kan kundene i nærheten få en egen praktisk demonstrasjon som sikrer rett bruk, sjekk av bensin, olje og en kontroll på om alt er som det skal før bruk. Alle redskapene følges opp til service rutinemessig. For å utføre service og vedlikehold har de eget verksted med tre bukker og tilbyr mulighet for henting av snøfresere for kundene ved behov.

Kompakt til snowfighter
Med utgangspunkt i Honda er det laget ulike typer snøfresere til forskjellig bruk, hvor alle er innovative og teknisk avanserte. Alle har bensinmotor og oljetank, fresgir fremover og transportgir bakover. Entrinns er den minste, en liten kompakt og enkel variant ideel for snørydding av små områder og brøytekanter. Disse har puter som drar de fremover på små hjul. Totrinnsvariantene er egnet for bruk på gangveier med lett og middels tung snø men også på større parkeringsplasser og boligområder. Hjulmodellene kommer fint over vanlige brøytekanter, i vanskelig terreng er belte praktisk. Hybrid og Snowfighter er begge kraftige beltetyper, disse baner vei over det meste I kompakt og tung snø.

Sesongen uten fres
Etter vintersesongen er det på tide å tenke på hvor snøfreseren skal overvintre. Mange har ikke plass hjemme men Moss Hagemaskinservice tilbyr vinterlagring. Uansett hvor den står er det viktig at snøfreseren lagres forsvarlig innendørs eller under tak for å unngå rustdannelse og frost i maskinen. For med godt vedlikehold og korrekt lagring etter sesongen kan den trolig gjøre en like god job neste vinter. Den første dagen snøen kommer skal snøfreseren være klargjort, er et siste tips fra Lars Erik.


Tekst: Linda Morønning

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Moss Billakkering: Går inn i jubileumsåret med en høy andel av «girlpower»

mortensen

«Det lille Høidepunktet»

mortensen

15 års jubileum på Øre Bilistsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy