Image default
Helse & Velvære

Nå husker Inger (81) mye bedre

Inger Wennersten er en av ni deltakere på Lene Røines hukommelseskurs. Etter den tredje av totalt fire kursdager er hun ikke i tvil:  – Jeg har lært veldig mye og husker ting mye bedre, smiler hun.

Med tittelen «Hukommelsesmoro» har Lene Røine og firmaet Rå i Hue invitert interesserte til å lære noen triks og metoder for å skjerpe hukommelsen. Og at de ni deltakerne på kurset har det moro sammen er det ingen tvil om, for prat og diskusjon gikk livlig over bordene den stunden avisas utsendte var til stede.

Smarte metoder

Undertegnede måtte innrømme at det ikke alltid er like enkelt å huske navn. Men det har kursdeltakerne fått  noen smarte metoder til å bli bedre på.
– Bruk noen sekunder ekstra hver gang dere hilser på en person. Gjenta gjerne navnet til vedkommende, legg merke til trekk i ansiktet eller lag et bilde i hodet deres som gjør det enklere å huske
navnet. Navnet kan ha en betydning,
eller en kan finne noe som rimer, fortalte Lene Røine før diskusjonen satte i gang.

– Jeg er sjenert og ville ikke turt å repetere navnet. Det kan jo også bli tatt ille opp, mente Inger Wennersten, mens andre deltakere ville vært positive til at noen gjentok navnet deres.

– Det beste for et menneske er å høre noen si navnet sitt. Det er derfor veldig hyggelig dersom noen husker navnet vårt. Samtidig så kan vi ikke kreve uten å gi. Det er viktig at vi også viser interesse for å huske andres navn, sa Lene Røine som også fortalte om eksempler på selskapsleker som gjør det enklere å huske navn.

Passord til besvær
På spørsmål om hva som er det aller verste å huske i hverdagen er ikke kursdeltaker Nora Gudem i tvil:

– Det er nye koder og passord en må forholde seg til. Nå har vi fått beskjed om at kodene må skrives ned, og så må vi ofte se på dem så vi til slutt husker passordet.

Deltakerne på hukommelseskurset er ikke i tvil om at de har lært mye på kurset, og alle bekrefter at de har tatt i bruk metodene.

– Ord mobiliserer ikke mer enn fem prosent av hukommelsen. Dersom man i tillegg lager seg noen bilder så er man oppe i 80 prosent. Det gjør at man husker både lengre og bedre. En bedre hukommelse er å investere i fremtiden, sier Lise Røine.

Fikk kurs i gave
– Dette er utrolig spennende. Hjernen har en enorm kapasitet. Selv jeg begynner å bli gammel så er det fortsatt så mye av hjernen jeg ennå ikke har brukt. Husk, hjernen dør ikke før en selv er død, smiler Inger Wennersten.

81-åringen fikk kurset i gave av sin svigerdatter.

– Jeg kunne ta med meg en venninne, og ringte fire av dem. Men ingen ville være med på dette så det ble til at jeg dro på kurs alene. Og det angrer jeg ikke på. Jeg har lært mye måter å tenke på, og metoder som gjør at jeg husker bedre. Det er sikkert mange som er skeptiske til slike kurs, men jeg er åpen og fordomsfri, sier mossekvinnen.

Har god hukommelse
Hun understreker at hukommelsen før kurset også var relativt god, selv om enkelte ting har gått i glemmeboka.

– Jeg har i utgangspunktet såpass bra hukommelse at jeg hver 17. mai leser en prolog utenat i Jeløykirken. Samtidig er jeg overrasket over hvor mye bedre hukommelsen kan bli dersom en benytter spesielle metoder og teknikker. Jeg merker også at dette øker selvtilliten og viser at jeg kan mestre mye mer enn jeg trodde. Jeg vil så gjerne være noe for andre mennesker, og da er det viktig at jeg husker dem, sier 81-åringen.

Siste kursdag for dette kurset finner sted i mai.

– Jeg regner med at det blir nytt kurs fra høsten. I tillegg vurderer jeg å sette i gang tilsvarende kurs andre steder, sier Lise Røine.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Related posts

Thomas (34) er klar for å løfte Actic Moss til nye høyder

mortensen

Varna Tannlegesenter: Nå er vi komplette

mortensen

Actic: Her skal folk føle seg både vel og velkomne

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy