Image default
Mat & Drikke Nytt på Høyda

Softis i GoBua: Et av vårens sikreste tegn på Høyda

Når plakaten med softis kommer ut på fortauet, er det vår på Høyda. Litt tidligere i år enn i fjor minnes tidligere eier Øystein T. Johannessen og legger smilende til at vinteren og våren er jo også helt annerledes. Vi har blitt enige med de nye eierne om at softissesongen skulle starte når det ble etterspørsel forteller mannen i luka – Steffen Kongelf.

Det var ikke så mange som maste etter softis – kunne Kongelf betro oss, men det var en del faste kunder som etterspurte isen over alle iser. Da det ble forelagt den nye eierduoen Rune Andersen og Leif Tommy Olsen – tok det ikke lang tid for de nødvendige forberedelser ble gjort og skiltet med den Hennig Olsen isen havnet på fortauet.

Litt assist i oppstarten
Øystein T. var god å ha – kunne Steffen fortelle oss, da den påkrevde vårservicen i softismaskinen skulle tas. Det er jo faste rutiner som må kjøres og de er laget med oppfølging av mattilsynet. Erfaring og med litt kjennskap til teknikken ordnet dette seg raskt og Steffen Kongelf kunne stolt tappe opp den første isen for året. 

Historie rundt 50 år tilbake
Gobua har historie og tradisjoner tilbake i over 60 år. Her sitter tradisjoner og historie nesten fast i veggene, selv om kiosken har blitt betydelig «ombygget» flere ganger. Kolbjørn Karlsen startet med en 60-talls Norakiosk og satte kona Aagot i luka. Her regjerte hun i mange år sammen med sin søster Anna Olsen. De satte seg raskt i respekt og ble godt kjent i bybildet.

Fulgt tradisjoner
Etter som årene har gått er GoBua blitt mer en institusjon enn en kiosk. Etterfølgere har fulgt opp etter grunnleggerne og navnet GoBua er kjent på alles lepper. 

Når Øystein T. annonserte at han kunne tenke seg en litt roligere tilværelse, var ikke kameratene Rune Andersen og Leif Tommy Olsen sene med å komme på banen. En drøm har blitt virkelighet smiler en opprømt Leif Tommy Olsen. Han har tatt funksjonen som daglig leder og gleder seg til oppgavene som venter. 

GoBua har gode rutiner og mange tradisjoner å ta vare på – sier han og legger til at det ikke er ventet så mange endringer med det første. På sikt har vi jo noen planer, men de ønsker vi å komme tilbake til. Det eneste vi kunne lure ut av den daglige lederen er litt om hans samarbeide med Ertnes om en betydelig utvidelse av pølsemenyen. Det vil etter hvert komme mange overraskelser i utvalget av stekte og kanskje også kokte pølser.

Dessverre var det ikke journalisten som kunne strekke frem hånda og med lukkede øyne kunne nyte dette vårens sikreste tegn. En av kioskens faste is tilbedere sto klar i luken og tok imot kremmerhuset med et sløret blikk. Dette hadde hun ventet på siden i fjor høst, og hun forsvant rundt hjørnet for her skulle det nytes i stillhet og ensomhet.

Det kan jo legges til at journalisten raskt trakk seg tilbake og forlot fasilitetene før fristelsen ble for stor. Han hadde jo tross alt blitt satt på en slankende kur som slettes ikke var forenlig med alle fristelsene inne i kiosken. Ikke minst den herlige duften av Ertnespølser – litt lang modell. Eller….. er pølser slankemat? De er jo lange og tynne…

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Sport 1 i ny og moderne drakt

mortensen

Acatering: Catering med sjel og lidenskap

mortensen

Fotograf Lene Stamnes Sandaunet: Ønsker deg velkommen til fotoshoot!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy