Image default
Bil Nytt på Høyda

100 års erfaring innenfor bilsalg

I månedsskiftet mars/april vil en ny bruktbilbutikk se dagens lys i Moss. Ny i ordets rette forstand er den ikke, for MOSS BIL AS er et firma med relativt lang fartstid.

– Det er faktisk 10 år i år siden Rolf Utne og undertegnede startet opp, men de siste årene har firmaet ligget mer eller mindre i dvale grunnet at vi begge har jobbet for et annet lokalt bilfirma. Nå børster vi imidlertid støv av det og satser for fult på ny. Da med en ny konstellasjon på eiersiden, forteller Paal Espen Løkkeberg.

Unik beliggenhet
Den nye konstellasjonen som Løkkeberg her beskriver består av han selv og Bjørn G Ernø, som til daglig driver ERNØ AUTO AS i de samme lokalene som MOSS BIL AS i sin tid startet opp. Begge med en 50% eierandel i firmaet. Rolf Utne vil fortsatt være med på laget, men denne gang kun som bilselger. Samarbeidet mellom de to kom til ved en ren tilfeldighet.

– Det startet med at jeg fikk nyss om at lokalene som i dag huser Moss Glass & Bilpleie i Ryggeveien ville bli ledige, og da var det egentlig bare å klinke til. Stort bedre beliggenhet går det vel nesten ikke an å oppdrive. Den er rett og slett unik. Her vil vi ligge midt i smørøyet, uttaler Bjørn G. Ernø engasjert.

Rutinerte ringrever
Ernø som selv er en stor aktør på bruktbilmarkedet i Moss fra tidligere har stor tro på at det er plass til enda et firma.

– Hvis jeg ikke hadde hatt trua, så hadde jeg heller ikke turt å satse sparepengene mine på dette. Det er helt riktig at det er mange om beinet, men i dette gamet handler det mye om relasjoner og erfaring. Paal Espen og jeg kan vel skilte med nærmere 50 års fartstid innenfor bilsalg til sammen. I tillegg har vi jo med oss ringreven Rolf Utne på laget. Han kan jo slå i bordet med over 50 år i dette gamet alene, så jeg er absolutt ikke redd for at vi ikke skal klare oss, forklarer Ernø.

Til en fornuftig pris
Det er Paal Espen Løkkeberg som vil stå for den daglige driften av bruktbilbutikken, selvfølgelig med god hjelp av Rolf Utne. Her vil de tilby det de selv kaller for bruktbiler til en fornuftig pris.

– Majoriteten av bilene vi kommer til å ha for salg vil ligge i prissegmentet 50 – 200 000 kroner, og det må vel regnes som fornuftig når vi snakker om bil. Tilgangen på bruktbiler er såpass god for tiden at vi føler oss trygge på at vi skal kunne levere det folk måtte etterspørre. Vi kommer nok til å ha mellom 15-20 biler inne fast og skulle det oppstå et akutt behov for påfyll så har vi jo et rikelig utvalg hos ERNØ AUTO AS i Rabekkgata. Han har jo til enhver tid inne rundt 100 bruktbiler, svarer Løkkeberg.

Ikke bare bruktbil
Selv om det er salg av bruktbiler som vil være hovedgesjeften for firmaet som nå etablerer seg på tomten som ligger i krysset mellom Øreveien og Ryggeveien, så vil de også tilby andre tjenester.

– Vi kommer også til å tilby komplett bilpleie, men til å begynne med så vil vi starte opp i det små. Vi ønsker å kartlegge om det er et behov for dette før vi eventuelt tråkker skikkelig til, svarer Bjørn Ernø

Har det som skal til
Hvor mange biler duoen mener det vil være realistisk å selge i 2020 er de ikke så lett å få ut av de, men begge er innforstått med at det vil bli mye jobb.

– Det er klart at det er en tøff bransje som vi nå skal bli en del av, men vi har klokketro på at vår lange fartstid og solide kontaktnett vil hjelpe oss godt på vei. Dette var rett og slett en mulighet som vi ikke ville ha uprøvd for å si det slik, avrunder Paal Espen Løkkeberg som legger til at firmaet vil tilby noen riktige gode åpningstilbud over påske.

Av Petter Andresen

Related posts

Spenst Moss utvider: – investerer 4 til 5 millioner i ny High Energy Gym

mortensen

Toppform, et allsidig treningsenter for alle

mortensen

Ny eier i Slettvoll møbler!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy