Image default
Bil Nytt på Høyda

Nordlie Auto med i storfusjon!

3 aktører i Volkswagen-nettverket slår seg sammen

Nordlie Auto, Autoria og Erling Rød har inngått avtale om fusjon. Dette blir da en av de største bilaktørene i Norge, som solgte over 4000 brukte og nye biler i fjor. En ny forhandler kjempe, Nye Autoria Gruppen, med base i Follo og Østfold har vokst frem.

Planene har vært under forhandling ganske lenge – forteller Terje Nordlie, men vært hemmeligholdt til alle parter hadde undertegnet. Nå er avtalen på plass og Nye Autoria Gruppen er et faktum. Den offisielle datoen for sammenslåingen er ikke helt spikret, men vi regner med at alt vil være på plass i løpet av våren 2022.

De tre partnere
«Gamle» Autoria Gruppen har forhandlere i Kolbotn, Ski og Askim. Autoria Kolbotn forhandler Volkswagen og Skoda, mens Autoria Ski forhandler Kia, Skoda, Renault/Dacia. 
I mai i fjor kjøpte Autoria selskapet som står bak Auto Askim (Kia, Opel, Isuzu) og Bilspektrum (Opel-service i Ski), og fikk med det to nye lokasjoner og to nye merker inn i porteføljen.

Erling Rød forhandler Volkswagen i Askim, mens datterselskapet Mysen Bil forhandler Skoda, Mitsubishi og Hongqi i Mysen.

Nordlie Auto forhandler Volkswagen, Audi og Skoda i Moss, som for øvrig nylig ble kåret til årets Audi-forhandler i 2021 i Norge.

Det nye konsernet
Det nye konsernet «Nye Autoria Gruppen» vil nå bestå av: 

  • Autoria Kolbotn, som forhandler – Skoda, Volkswagen, Audi service
  • Autoria Ski, som forhandler – Skoda, Kia, Renault, Dacia
  • Autoria Askim (tidl. Auto Askim) som forhandler – Opel, Kia, Isuzu
  • Bilspektrum, Ski, som har Opel service
  • Autoria Rød, Askim (tidl. Erling Rød), som forhandler – Volkswagen, Audi service
  • Autoria Mysen (tidl. Mysen Bil), som forhandler – Skoda, Mitsubishi, Hongqi
  • Autoria Nordlie, Moss (tidl. Nordlie Auto), som forhandler – Volkswagen, Audi, Skoda
  • XtraBil, Fredrikstad og Moss, som har bilutleie
  • Bilskadesenteret Østfold, Slitu (eies 50 % sammen med Sulland Indre Østfold og Osloveien Bil)

Kjente ledere
Vi får en slagkraftig organisasjon med kjente «bilfolk» i de ledene posisjonene – mener Nordlie og legger til at  

Espen Rød får tittel som daglig leder i det nye konsernet, Petter Breivik blir styreleder og med ham selv som leder for konsernets forretningsutvikling.

Terje Nordlie er sikker på at kundene vil ikke merke store forandringer. Vi vil holde til i de samme forretningene, med de samme ansatte og den samme måte å drive butikk på. Tryggheten for våre kunder og ansatte er viktig for oss alle – sier Nordlie

Vi mener fusjonen er en god utvikling for solide selskaper, og vil gi en positiv styrke videre i bransjen for oss og ikke minst for kunder og ansatte. 

Til sammen omsatte selskapene for 1,650 milliarder kroner i 2021 og har 220 ansatte – 63 fra Nordlie, 46 fra Rød og 105 fra Autoria.

– Ofte kommer fusjoner i stand fordi man er tvunget til det, men denne skjer fordi vi har ønsket det, Vi mener vi vil oppnå fordeler ved å utnytte hverandres styrker og oppnå synergieffekter som vil gagne både oss og kundene – avslutter Terje Nordlie.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Sport 1 i ny og moderne drakt

mortensen

Økt trivsel på jobb med kreativ organisering

mortensen

Fagarbeiderstatus i Bilpleiefaget

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy