Image default
Bil

Skoda Enyaq iV80: Romslig, komfortabel – og går langt

Her er bilen mange har ventet på – sier en storfornøyd salgssjef hos Nordli Auto Marius Thoresen. Hvis du er litt usikker og har ventet med kjøp av el-bil, er ventetiden nå over. Her vil du finne alt du har sett etter. God plass, rask, og vakker som en lilje.

Han oser over av stolthet når han presenterer Skoda sin nye helelektriske familiesuv. Endelig er bilen som passer for hele familien sendt i startblokkene. Den har god plass, kvikk motor på 204 hk, smakfullt interiør, det meste av utstyr som standard og en eiendommelig stor bagasjeplass.

Har det meste

Med sin gode rekkevidde mellom ladninger, kan denne bilen trygt kalles en familiebil. Med muligheter for takboks, hengerfeste og god plass til familien i baksetet, bør man ikke være redd for å legge ut på litt lenger turer. Bilen har mange sikkerhetseffekter og tar vare på det meste under kjøring. 

Smart fartsholder

Enyaq er kanskje ikke den beste når det gjelder forbruk, men er ikke langt unna. Man merker det på måten den leverer effekten på og ikke minst på assistansesystemene. For her brukes sensorer og kameraer fra den adaptive fartsholderen for å få ned forbruket, selv om den ikke er påslått. Er det ingen hindringer foran bilen, så triller den. Når det kommer svinger, lavere fartsgrenser eller man tar igjen andre kjøretøy, bremser den behagelig ned, dersom du ikke trår på gassen. Den gir også veiledning for gassbruk på displayet foran deg. Enyaq har en 13” infotainmentskjerm som er lett å bruke.

Fremstår som det man lover

Etter å ha lest en del av de kjente motorjournalistene tester og beskrivelser om Skodas nye flaggskip, er vi ikke i tvil om at dette er bilen som holder hva produsenten lover. 

Den virker lett å bli komfortabel med, enkel å håndtere, og vil sette konseptet el-bil i et nytt perspektiv. I tillegg får man de variantene som måtte passe ditt bruk best. 

Fra den minste iV 50 som ligger som standard i en prisklasse fra 350 000 til flaggskipet med trekk på fire hjul som starter på litt under 500 000. Utstyrsmessig har denne bilen det meste, men selvfølgelig kan man utstyre bilen med det man mener man har behov for. 

Konklusjonen må være at nå er tiden inne for et besøk i Skoda-avdelingen til Nordli Auto på Høyda. Der står det flere biler klare for prøvekjøring, og ønsker du å prøvekjøre må du nok sette deg på liste. Det mange som har oppdaget Skoda Enyaq iV.

Kilder: Elbilforeningen, Broom og Skoda hjemmeside

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Kaptein Rødskjegg bytter ut skuta med Leaf

mortensen

Tid for vinterdekk igjen!

mortensen

Skolebesøk hos Riis Bilglass

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy