Image default
Bil

ErnøAuto: Rekordsalg av bruktbiler under pandemien

Da Norge stengte ned var ikke humøret på topp hos oss. Kundene var plutselig borte, og det var stille i gata. Det virket som om alle satt hjemme. Ingen visste noe og alle lurte – hva skjer nå? Nå var gode råd dyre og det var ikke fritt for at frykten begynte å bre seg. Er det slik året skal bli, blir det vanskelig – mente Bjørn Ernø.

Med junior som nyansatt og fullt lager av bruktbiler hadde vi gjort oss klare og var godt forberedt til en meget travel vår og sommer. De første dagene i mars var langt fra hyggelige og det må innrømmes at det var mange dystre tanker som ble produsert. Vi krommet nakken og brukte de første dagene til rydding og vasking. Vi mente at hvis det skal bli trangt om kundene, skal vi hvert fall våre varer være innbydende og kunne lokke kundene til oss.

Fra mars til juni
De første månedene etter nedstengning var det temmelig ensomt på jobb. Vi fortsatte med vår plan og mange med oss mente jo at dette ikke kunne vare. Vi håpet jo at viruset ville forsvinne like fort som det hadde dukket opp. 

Med de reneste lokalene og et mangfold av utplasserte spritflasker, var vi godt forberedt. Vi organiserte tilpassede bilprøveturer, og lovet å levere biler som var vasket og desinfiserte etter alle de krav og formaninger som folkehelseinstituttet hadde pålagt oss. Om det var dette som virket vet vi jo ikke, men det gjorde hvert fall ikke saken verre for oss. Heller tvert imot. Langsom begynte det hele å ta seg opp.

Tar seg opp
Sommeren medførte at fler og fler kunder dukket de opp. Først litt forsiktige og siden var det mange som også fant veien innenfor. De skjønte etter hvert at vi virkelig la alt til rette for en trygg handel i rene omgivelser. Problemet i starten var at biltilsynet også var stengt. Vi fikk utført mye registreringsarbeid på nett, men henting av skilt og nødvendige papirer ga oss en del utfordringer som heldigvis også løste seg til slutt.

Nybilfabrikkene var stengt
Bruktbilsalget, etter den litt trege starten, bare steg til uante høyder. Det er nok mange årsaker – mener Ernø. En ting er nok at leveringen av nye biler var vanskelig, da fabrikkene var stengt på grunn av smittefaren. En annen er kanskje at det var mange som fant ut at ferie det året, måtte bli i egen bil. Mange ville da sikre seg en bil som var nyere, kanskje med bedre plass, og mer pålitelig enn den gamle de hadde fra før.

Eventyrlig salg
Fra juli til oktober har salget gått over enhver forventning. Mellom 150 til 200 biler har fått nye eiere fra Ernø Auto denne perioden. Det har vært travelt, men eventyrlig morsomt – smiler bruktbilforhandleren fornøyd. Vi er jo bare to fulle stillinger, som blir supplert med noen tilkallingshjelper innimellom. Uten dem hadde vi nok bodd her døgnet rundt – smiler Bjørn og skotter inn på junior i nabokontoret som nikke samtykkende. Det er godt å ha noen man kan ringe når behovet er der, var de begge enige om.

Ting har roet seg noe ned denne måneden – sier Ernø og legger til at de har begynt å forberede seg til neste år. Lageret skal bygges opp og være attraktivt for bruktbilkjøpene, samt at alt må se innbydende og fristene ut. Et blikk ut i lokalene forteller det meste av dette. Det er jammen mange biler og det er nok noe for enhver smak.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Johansen

Related posts

Ernø Auto: Solgte over 400 biler i 2021

mortensen

VW ID.4 er hos Nordlie Auto

mortensen

Fra bilmekanikerlærling til Ass. Daglig leder og eiendomssjef

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy