Image default
Bil Nytt på Høyda

Bruktbilforhandleren Moss Bil As – kobler til et «ekstra ben»

Konkurransen om kundene er stor i distriktet og da tilbudet fra Mopedbil Norge AS, dukket opp var vi ikke sene om å slå til. Vi har fått en fin avtale om salg av mopedbiler for importøren som bare ligger 7 km unna. Vår beliggenhet var veldig strategisk for eksponeringen av disse små og hendige bilene som kan kjøres fra du er 16 år og har «mopedlappen».

Innehaveren Paal Løkkeberg smiler bredt der han med ustoppelig ordflom fullroser disse små vidundrene som «fyker» rundt i 45 km/t. Med sine 8 hestekrefter gir de like stor fart som en moderne moped. Forskjellen er at du sitter tørt og godt, og kan kjøre hele året.

Mer bil enn moped
Tidligere har disse kjøretøyene vært forbeholdt eldre. I 2019 ble en del av regelverket endret, slik at de kunne kjøres av 16 åringer. Nå er det klare linjer i reglene, og kjøreskolene avgjør etter et kurs i tre deler om du er skikket til å kjøre denne minibilen. Du trenger altså ikke noen kjøreprøve hol biltilsynet, men kjøreskolen avgjør om du får tildelt kjøre rett til mopedbilen. Løkkeberg utdyper at det er lurt å stikke innom for å få en nærmere forklaring på hvordan man kan innhente kjøre rett for mopedbil, samtidig få muligheten til å ta disse små vidundrene i nærmere øyensyn.

Mange modeller
Konseptet mopedbil inneholder mange ulike modeller med varierende utstyrsutrustning. De har alle en dieselmotor som gir 8 hk, og generer 45 km/t. Det er sitteplass til to og er omtrent som en vanlig bil når du setter deg inn. Motoren er Lombarginimotor og er kjent for å være driftssikre og startvillige, som gir lite problemer for brukeren. Den trenger selvfølgelig litt generelt vedlikehold, men har ikke noen kjente svakheter.

Bred erfaring
Med seg i salgsteamet har Løkkeberg fått med seg den utrettelige salgsmannen Rolf Utne. Han tituleres salgskonsulent, og en konsulent med lengere og bredere salgserfaring med bil, skal man jammen lete lenge etter i distriktet. I tillegg til mopedbilene, poengterer de at det fremdeles finnes en mengde flotte bruktbiler på lager hos Moss Bil AS. De vil selvfølgelig fortsette å selge vanlige bruktbiler, i tillegg til mopedbilene. Løkkeberg minner oss også på at de huser det kjente Permashine Norge AS, som selger bilpleieprodukter til hele Norge.

Det er kjekt med litt flere ben å stå på – smiler Paal Løkkeberg, og legger til at dagene nok kan bli lange. Men – smiler han tappert…. Så lenge man har det gøy på jobben, merker man ikke så mye til at timene flyr. Utne nikker og legger til at det er ikke lett å slutte med noe som er så moro som å selge bil. Sier mannen som rundet 70 for en del år siden.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

AlfaWiz Moss er noe for seg selv

mortensen

Lokalt Bilxtra-verksted; Ditt Servicesenter -for de som har store og litt «tunge» bobiler!

mortensen

Mye å glede seg til for lokale ølentusiaster

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy