Image default
Moss

Skarmyrakvartalet – sentralt og grønt boområde

Utbyggingen av «Skarmyra kvartalet» ved den gamle Skarmyra skole er i full gang. To av i alt fire bygg er på det nærmeste ferdig og de to neste ligger tett i løypa. Dette vil til slutt bli et bynært koselig kvartal med i alt fem hus da den gamle pikeskolen, som er ferdig og innflyttet, danner helheten i kvartalet.

Skarmyra kvartalet blir en lun bynær utbygging, som på tross av størrelsen, gli naturlig inn i den eksisterende bebyggelsen på Skarmyra. Med et harmonisk fargevalg og fokus på grønne arealer, har utbygger langt på vei klart å få bebyggelsene til å gli naturlig sammen.

Sentralt og skjermet

Skarmyrakvartalet er et sentrumsnært boligprosjekt. Den tidligere skolegården til Skarmyra skole blir nå bebygget med nye, moderne hjem tilrettelagt for en enkel hverdag. Fire nye leilighetsbygg vil komplimentere den gamle Pikeskolen. Nettopp Pikeskolen vil være hele kvartalets ansikt i front, et bygg med en lang historie og som mange holder kjært i Moss. Pikeskolen er totalrehabilitert og bygget om til leiligheter. For dette arbeidet ble det utdelt Moss bys pris for god byggeskikk. 

Kvartalet har totalt 105 leiligheter. Det er parkeringsanlegg under deler av bebyggelsen, som skal romme parkering for beboere og næring. Prosjektet selges og bygges ut i etapper.

Blokkene

Leilighetene er 2-, 3- og 4-roms leiligheter med areal fra 52 til 130 m2. Alle leilighetene har gode planløsninger med god standard som vil tilfredsstille den kresne boligkjøper. Leilighetene får kvaliteter som vannbåren gulvvarme, sprinkleranlegg og balansert ventilasjon med varmegjenvinner. 

Kjøkken integreres som en åpen løsning sammen med stue. Som standard leveres glatte, matte kjøkkenfronter, men her kan kjøper gjøre sine egne tilvalg for å skape sitt eget drømmehjem. Det er avsatt plass og forberedt for hvitevarer, som kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Disse er ikke inkludert, da det ofte er personlige behov i valg av hvitevarer. Over platetopp leveres avtrekkshette. Bad leveres med 90 eller 120 cm innredning avhengig av plass/løsning med heldekkende servant med ett-greps armatur, samt speil med belysning. Alle sanitærprodukter er hvite. WC er vegghengt. 

Bod/vaskerom leveres med sluk og opplegg for vaskemaskin (strøm, vann og avløp).

Byhusene

Byhusene ligger langs Løkkegata og danner et indre gårdsrom som blir en grønn lunge med fellesarealer for hele kvartalet. Leilighetene i 2. etasje går over to etasjer med interntrapp, og i toppetasjen av disse får man et lyst og flott oppholdsrom og ev. et soverom i tillegg til to flotte takterrasser – en til hver side av bygget. Leilighetene i 1. etasje får terrasser ut mot prosjektets fellesarealer. 

Leiligheten får kvaliteter som vannbåren gulvvarme, sprinkleranlegg og balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Kjøkken leveres med slette fronter og det er avsatt plass og forberedt for integrerte hvitevarer. 

Parkering og sportsboder 

Med sin sentrumsnære beliggenhet er det mange som velger bort bilen, til fordel for sykkel og offentlig transport. Likevel vil alle leilighetene får tilbud om å kjøpe p-plass i parkeringsanlegget i underetasjen. Innkjøringen er fra Fridtjof Nansens gate via rampe innunder bygg A. Garasjeporten åpnes med fjernstyring. Fra garasjeanlegget er det trapper og/eller heis til alle etasjer. Byhusene har ikke heis. Det etableres sportsboder, en til hver leilighet, i underetasjen.

Trivelige utearealer

I uterommet har det også blitt plass til et sjarmerende grøntområde med en tilhørende lekeplass med populære leke og aktivitetsapparater. Dette ligger mellom byggene og vil på den måten være inkluderende for beboere. 

Valget av materialer og brytninger i fargevalget er med på å gjøre hele området innbydende og tiltalende. Hele kvartalet vil fremstå som en inkluderende del av den eksisterende bebyggelsen på hele Skarmyra.

Nabolaget

Skarmyra har i mange år vært et populært boområde i Moss. Området er naturlig skjermet fra de byens store trafikkårer med velgjennomtenkte plasseringer av bygg. Dette gjør Skarmyra til en grønn lunge som gir rift om boligene i området. Skarmyra vel har siden 1969 vært en aktiv og engasjert pådriver i lokalmiljøet. Med sine aktiviteter rundt i velområdet, er velet med på å gjøre vårt nærmiljø til et nabosterkt og engasjert boområde. Målet er at naboene skal bli kjent og bry seg om hverandre.

Med utbyggingen som allerede er ferdigstilt, og med de beroligende planene for de kommende bygg, ønsker vi det nye tilskuddet på Skarmyra velkommen. 

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Mille (16) tok ansvar når det trengtes som mest

mortensen

For Tiril og gjengen er ingen dager like

mortensen

Kjøp MFK-koppen hos Shell Øre og nyt nykvernet kaffe

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy