Image default
Bil

Fuktfritt AS – nytt verksted for rep av bobiler

Fuktfritt AS har flyttet inn i samme bygget som Bilextra verkstedet Ditt Servicesenter AS, i Triovingveien 3. Med sin satsning på rep og utbedring av fuktskader på bobiler og campingvogner, har de virkelig funnet sitt nisjekonsept. Utsettelser på overtakelse av et ervervet i Råde, samt et langt samarbeid med Ditt Servicesenter, gjør at de nå midlertidig flytter til Triovingveien 3. 

Selv om navnet tyder på utbedring av fuktskader, har vi nesten ingen begrensninger på hvilke reparasjoner i en bobil eller campingvogn vi kan gjøre – forteller en fornøyd daglig leder Bjørnar Dyrud Olsen. Oppgraderinger og montering av nytt moderne utstyr er også en meget brukt tjeneste hos oss – legger han til.

Spesialist på fuktskader

Gjengen på verkstedet er topp kvalifiserte på utbedring av fuktskader – sier Dyrud Olsen. Det er ingen begrensning på hva som kan utbedres – mener han, det står som regel på penger. Verdien på kjøretøyet opp mot kostnaden på reparasjonen avgjør som regel om kundene vil gjennomføre utbedringen. Et oppdrag som er priset til rundt 100 000 kan jo fort være lønnsomt på en bil til rundt en halv million. Våre eksperter fjerner da alle paneler og isolasjon som er skadet av vann og fuktighet, etter at årsaken til lekkasjen er fjernet. Da blir det gamle byttet med nytt, bilen blir som ny og opprettholder sin opprinnelige verdi. 

Vi har dessverre ikke mulighet til å påta oss garantireparasjoner, da importøren helst vil at dette skal gjøres på et av deres verksteder. Forsikringsskader derimot har vi stadig flere og flere henvendelser om fra kunder som har utvidet forsikring mot fukt. Det kreves da fra selskapene at det foretas en fukttest hvert år. Denne kan utføres hos oss, men det er lurt å bestille god tid i forveien. Vi har fortiden noen ventelister, som vi jobber utrettelig med å redusere. 

Alle bodelsreparasjoner

Våre folk innehar også godkjenninger for de fleste andre rep og kontroller i bodelen campingbilen/vogn. Dette omfatter både el, gass og vann installasjoner. Vi har også utstyr og kvalifikasjoner for å kontrollere alle typer kjøleskap som drives av gass og strøm. Kontroll og funksjonstest av varmekabel i gulv og vannbåren varme er også noe vi utfører for våre mange kunder – sier Dyrud Olsen og viser oss samlingene av de ulike instrumenter som kreves for slike kontroller.

Defekt interiør med skuffer og skap som ikke har blitt låst er ikke uvanlige reparasjons forespørsler hos oss – legger Dyrud Olsen til. Uheldige kunder opplever litt av et brak når skuffen smeller i gulver i første rundkjøring.

Håper på flere ansatte

Med sine fire ansatte pluss ekstrahjelper innimellom, er det travle dager på Fuktfritt AS. De håper at staben snart blir utvidet med et velkvalifisert medlem til, slik at de kan redusere litt på den ventelisten. Noen åpninger for småreparasjoner «sånn innimellom» er det alltid plass til der hvor vi venter på deler – smiler Bjørnar Dyrud Olsen mens vi smyger oss mellom «pasientene» på verkstedet, ikke alle må under tak for å fikse småting – avslutter han.

Tekst og foto: Ivar B Johansen

Related posts

Autobuss AS: Fredrikstadfirma har flyttet til Moss

mortensen

30 år med Volvo

mortensen

Kaptein Rødskjegg bytter ut skuta med Leaf

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy