Image default
Moss Nytt på Høyda

Kjøp MFK-koppen hos Shell Øre og nyt nykvernet kaffe

Da den tidligere MFK-spilleren Børge Skogvoll ble spurt om å bidra for gamleklubben var han ikke vond å be. Ved hjelp av eget nettverk og en fotballgal bensinstasjonseier har han nå kjørt i gang et stunt som forhåpentligvis skal gi gode kroner inn på kontoen til klubben i gult og sort. 

Den fotballinteresserte mossing husker garantert tromsøværingen Børge Skogvoll i MFK-drakta på 80-tallet. Nå er han tilbake i gamleklubben. Denne gang uten fotballsko, men i stedet med kaffekoppen klistret til hånden.

Selveste David Watne bruker den berømte MFK-koppen

– Denne skal forhåpentligvis gi gode kroner til MFK, uttaler Skogvoll og ser ned på den sorte Shell-koppen med MFK-logo. – Til nå har jeg faktisk klart å selge 160 kopper bare gjennom mitt eget nettverk. Målet er å selge 500 kopper totalt. Det mener jeg så absolutt at bør være oppnåelig. Vi må jo hu trua, smiler han.

Hyggelig å kunne bidra
Skogvoll sitter i dag som leder av valgkomiteen i Moss Fotballklubb. Jobbsituasjonen tilsa at han ikke hadde mulighet til å gå tung inn i en mer aktiv rolle, men et aldri så lite stunt ble det ryddet plass til.

– Kall det gjerne en tilbakebetaling for alle de fine årene jeg hadde i klubben. Den gangen da vi var unge så tenkte vi aldri på hvor mye jobb som ble lagt ned, eller hva ting kostet for at vi skulle få spille fotball. Nå vet jeg det og det er langt ifra gratis. Derfor synes jeg det bare er hyggelig å kunne gi noe tilbake, forklarer Skogvoll.

Gamle kjente
Ideen om å selge kaffekopper med MFK-logo dukket opp etter en samtale med den lokale bensinstasjonskongen Rune Andersen. De to jevnaldrende fotballfanatikerne har et bekjentskap som går tilbake til ungdomsfotballen. Deres første møte glemmer ikke Skogvoll.

– Det husker jeg faktisk godt den dag i dag. Vi møtte Sprint-Jeløy og Rune var forsvarsspiller i blått og hvitt mens jeg var angriper i MFK. Det gikk ikke lange tiden før han markerte seg med en saftig takling på meg, forteller nordlendingen før Andersen parerer med et stor smil om munnen. – For å si det slik, så spilte han ikke på min side i andre omgang.

Lovpriser tiltaket
Eieren av blant andre Shell-stasjonen på Øre har lang fartstid innenfor å samarbeide med idretten. Nå går Rune Andersen nok en gang «all in» for fotballklubben som holder til på den andre siden av gata.

– Det kan du godt si. Faktisk tjener jeg ikke et øre på disse koppene. All inntektene går uavkortet til MFK. Når det er sagt så krysser jeg fingrene for at Børge og de andre i MFK lykkes godt med salget av koppene. Det at han som tidligere spiller nå bretter opp ermene for at neste generasjons fotballhelter i gult og sort skal få best mulig forutsetninger synes jeg er beundringsverdig, forteller han.

Hva håper du å få ut av et slikt samarbeid Rune. Som dreven businessmann har du vel et håp om å sitte igjen med en gevinst du også?

– Jeg både håper og tror at dette samarbeidet vil føre med seg at flere nye kunder finner veien til oss. Når de først er innom for å fylle opp kaffekoppen, så skal du ikke se bort ifra at vi kan friste med noe godt å bite, svarer han med et glimt i øyet.

Frir til mossingene
Både Skogvoll og Andersen setter nå sin lit til at mossingene kjenner sin besøkelsestid og støtter MFK ved å kjøpe koppen som gir gratis kaffe på alle Shell-stasjoner i hele 2021.

– Det holder ikke bare å synes at dette er en kul greie. Det blir det ikke penger av. Nå må koppen kjøpes inn. Vi har mer enn nok på lager foreløpig, men ikke drøy for lenge. Da kan du gå glipp av verdens fineste kaffekopp, svarer Skogvoll før han legger til. – Alle som ønsker å kjøpe koppen kan gjøre dette ved å benytte Vipps med nummer 63 58 45. Er du innom Shell Øre kan du vippse til dette nummeret og samtidig få utlevert din kopp. Alle andre kan kjøpe som forklart og deretter gjøre en avtale med oss om utlevering. Bor man innenfor rimelig avstand fra Melløs stadion, så skal man ikke se bort ifra at vi kan få levert koppen hjem på døra til de, avslutter den tidligere MFK-spilleren.

Tekst Petter Andresen
Foto Jørn Mortensen

Related posts

SpareBank 1 innvier signalbygget. – Velkommen til åpent hus

mortensen

Et «hemmelig» eldorado for spillere, på Høyda

mortensen

Galleri F15 produksjonsavdeling i Møllebyen

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy