Image default
Bil Høyda

15 års jubileum på Øre Bilistsenter

Det som i gamle dager het Øre Bensin, og fortsatt er det på manges lepper, har i dag det klingene navnet Øre Bilistsenter og ligger godt forankret under paraplyen til Østfold Veiservice AS.

I 2004 startet eventyret til Østfold veiservice. Rune A. Andersen har utviklet dette konseptet til å omfatte 10 shellbutikker og i tillegg har paraplyen hele 5 selvbetjente stasjoner og omsetter for mellom 800 til 900 millioner kroner.

Rune A. Andersen
55 åringen fra Refsnes har gjennom flere år hatt ulike stillinger innenfor konseptet drivstoffsalg og tilegnet seg kunnskaper om hvordan dette skulle drives. Etter en kort periode som ansatt i Shell Drift, gikk han over til selveid franchise. Snøballen rullet deretter raskt for Østfold Veiservice og Rune Andersen, men ikke raskere enn at den snartenkte mannen hadde kontroll på hvordan utviklingen skulle være. Nå 15 år senere står ham med beviset på at han valgte rett.

Verdien av ansatte
Skal man drive en forretning som er åpen 24 timer i døgnet 365 dager i året er man helt avhengig av ansatte som kan sine ting og er til å stole på. Uten den suverene staben som teller 160 hoder og drifter hans utsalgsteder daglig, hadde ikke suksessen vært mulig. Mange priser for HMS og fornuftig drift henger på Andersens vegger og det er tydelig at han har stor forståelse for og fokus på HMS. Det utvises forståelse for at dette gir sikrere arbeidsplasser, bedre arbeidsforhold og god økonomi.

Han arbeider bevisst for å nå sine HMS-mål og følger opp sine medarbeidere. Rapporterer inn nesten uhell og følger opp disse. Han arbeider i tråd med oppsatte forskrifter har gjort HMS til en integrert del av forretningen på linje med andre aktiviteter.

Kioskdrift og drivstoff
Etter at dagligvare butikkene utvidet sine åpningstider har nok kioskdriften gått noe tilbake – innrømmer Andersen, men påpeker at bensinsalget er stadig stigende. Med et stort smil innrømmer Rune Andersen at han er nok den i Østfold som holder best kontroll på drivstoffprisene. Han har sine følere ute og sender rapporter til Shell sentralt som regulerer prisene på pumpene. Et greit system smiler Rune og mener at det er helt nødvendig å holde seg på linje med resten av utsalgsstedene. 

Litt oppgitt er han dog, når han konfronterer kunder med at de har kjørt noen mil for å spare 15 øre pr. liter. Utrykket i øynene når han ser de regner på dette en gang til er nesten kostelig – smiler mannen som nok selger mest drivstoff i Norge.

15 års jubileum for kundene
Da vi spør om planene for det store jubileet, er han litt stille. Det er mange planer – sier han og legger til at det hvert fall blir mange gedigne tilbud til 15 kroner. Pølser, brus samt bilvask er nok noe som kundene vil finne under jubileet. Ikke alt på en gang, men noen dager med dette og noen dager med andre ting. Vi er mange innenfor gjengen av ansatte som diskuterer dette nesten daglig. Forslagene fra de rundt 160 ansatte strømmer inn og en liten gruppe sorterer ut de som er realistiske å bruke. 

Kundene skal virkelig få merke at de har hjulpet oss til å oppnå den suksessen vi har hatt i Østfold veiservice – smiler den blide mannen til slutt.

Vi ønsker Øre Bilistsenter til lykke med sitt 15 års jubileum sammen med de andre utsalgstedene under paraplyen til Østfold veiservice. Med samme pågangsmot og driftige innsats er vi sikre på at veien mot 30 år absolutt er innenfor rekkevidde.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Kreatif AS med nytt konsept Nettbutikk for alle

mortensen

ProAce Electric; opptil 330 km rekkevidde

mortensen

Fra bilmekanikerlærling til Ass. Daglig leder og eiendomssjef

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy