Image default
Bil

Elbildager hos Brennes Auto

Brennes Auto hadde meget godt besøkt da de i forrige måned arrangerte elbil-weekend. 

– Ja, vi er godt fornøyde sier Ole Johansen, det er tydelig at elbilen vekker interesse hos folk og at det er etterspørsel på markedet. Vi har hatt god oppslutning og har solgt biler begge dagene. Det er selvfølgelig positivt for oss at interessen er stor. Salget øker hos oss generelt, så elbilen har kommet for å bli, det er helt sikkert.

«En bølge av positiv energi, en fantastisk kjøretur. Opplev den nye Nissan LEAF med batteri på 30 kwh (250 000 kr) som lar deg kjøre lengre mellom ladingene», står det å lese om den nye modellen.

– Hvorfor tror du at denne bilen har blitt så populær? 

– Det er markedets klasseledende elbil, den har vært lengst på markedet og det er nok ikke den siste elbilen Nissan kommer med, sier Johansen. Det er nå ca. 18.000 LEAF i Norge, så denne bilen selger bra.

Det går mye LEAF I Moss og Østfold generelt, og vi opplever også mange kunder som kommer og skal ha sin andre LEAF.

– Hvem er den typiske elbil kunden?

– Det er egentlig alle typer folk, det koster lite å eie eller leie elbil, mange kjøper den som bil nummer to, men ender opp med å bruke den vel så mye. Den er mye brukt som pendlerbil, og oppfyller selvfølgelig alle krav til trafikksikkerhet, sier han.

Det nye batteriet på 30 kwh har også en batterikapasitetsgaranti på 8 år eller 160 000 kilometer. Du trenger ikke å bekymre deg for noe – bare len deg tilbake og nyt turen.

Salget av elbiler er bra – og fantastisk i verdenssammenheng. Kun fire land har elektrisk markedsandel over én prosent. Samtidig ser vi at salget nå har begynt å stabilisere seg, og at vi for første gang på lenge ikke ligger an til salgsdobling året sett under ett, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Statistikken for første halvår gir grunn til å tro at det vil bli registrert rundt 25.000 elbiler i år. I fjor viste fasiten 18.090 nye elbiler.

Tekst og foto: Kristin Gudbrandsen

Related posts

Skoda Enyaq iV80: Romslig, komfortabel – og går langt

mortensen

ElPartner: Nyter godt av «elbil-feberen» i Moss

mortensen

Stor suksess etter flytting

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy