Image default
Helse & Velvære

Æresmedlemmer i Rygge IL

Et æresmedlemskap i Rygge Idrettslag henger høyt. For få uker siden ble  tre navn føyd til den eksklusive lista.  Bjørn Vollebekk (74),  Vidar Riser Nilsen (71) og John Vidar Olsen (71) kan alle feste «nåla» på jakkebrystet som tydelig tegn på at de har gjort en ekstraordinær innsats. 

Det finnes mange ildsjeler i vårt langstrakte land,  ikke minst innen idretten. Dette skal altså dreie seg om tre av dem. Og om Ryggejoggen,  trimløpet som har holdt det gående (!) siden 1982.  For uinnvidde kan vi opplyse at Ryggejoggen arrangeres året rundt, uansett vær- og føreforhold. I den lyse årstid løpes, jogges og gås det på torsdager i Kjempekastet, med start fra og innkomst ved «hytta» nær Bygdetunet i Rygge. Her kan man velge mellom runder på 7,4 og 2 kilometer, alle i kuperte og flott preparerte skogstraseer. 

I vinterhalvåret  er det Rygge ILs klubbhus som er base. Lørdag er løpsdag, og løypene er på 3, 6 eller 8 kilometer på vei.

Hjertebarn 
Og det er først og fremst Ryggejoggen som har vært, og er, hjertebarnet til «de tre musketerer». Som er grunnlaget for æresmedlemskapet, om du vil. Det er blant annet  denne trioen som står med flest gjennomførte turer i Kjempekastet eller på Rygge-veiene. Og aller øverst på lista, som holdes grundig oppdatert av John Vidar Olsen, troner Bjørn Vollebekk. Av de godt over 1900 gangene Ryggejoggen har vært avviklet siden 1982, har den pensjonerte lufttrafikktjenestefullmektigen fullført 1760! Og siden vi møtte trioen medio mars, er han trolig oppe i 1763 eller -64 når du leser dette! 
– Jeg spilte fotball tidlig på 1980-tallet og gjennomførte Ryggejoggen for første gang i  1983. Men først året etter  begynte jeg å løpe fast, sier Vollebekk som forklaring på hvorfor han «mangler» noen starter…

Hestehode 
Som nummer to og tre på Ryggejoggens adelskalender finner vi  kompisene Vidar Riser Nilsen og John Vidar Olsen med henholdsvis 1533 og 1532 starter (per medio mars). 
– Jeg «mista» nylig én lørdag, men jeg skal gjøre mitt ytterste for å holde meg det lille hestehodet foran, gliser Vidar, som kan fortelle at det i alt er 16 personer som har firesifret antall gjennomførte Ryggejogger. 

– Vi må nesten spørre: Hva er det som driver dere?
Miljø og trivsel. Og selvfølgelig gleden ved å holde seg i brukbar fysisk form,  sier de nærmest i kor.

Nå må man ikke forledes til å tro at et imponerende antall starter i Ryggejoggen er eneste kriterium og begrunnelse   for tildelingen av  æresmedlemskap i Rygge IL. Det er flere som gjør  en fantastisk  innsats i og rundt Ryggejoggen, og som hadde fortjent omtale. Men disse tre må karakteriseres som Ryggejoggens alfa og omega – miljøskapere, arrangørerer, «anleggsarbeidere» (løypenettet vedlikeholder ikke seg selv), tidtagere og inspiratorer. Og bidragsytere til bedre folkehelse.

I skrivende stund er Bjørn Vollebekk leder av Ryggejogg-styret, mens John Vidar Olsen og Vidar Riser Nilsen sitter som henholdsvis sekretær og kasserer.

Så på vegne av alle som jevnlig trimmer i Ryggejoggen, og alle oss andre som «bare» bruker skogsområdet sørover fra Rygge kirke som turterreng: Gratulerer med æresmedlemskapet!

Skulle bare mangle…

Tekst: Per L. Johansen 
Foto: Jørn I. Mortensen

Related posts

– Vi finner en løsninger som gjør hverdagen enklere

mortensen

Hudkrem: DrK – mer enn bare en vanlig hudpleieserie

mortensen

Ekholtløpet skapte folkefest nok en gang

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy