Image default
Hjem & Fritid

Route 66: Frank fikk Amerikadrømmen oppfylt

Frank Kristiansen (71) fra Moss har helt siden han var ung drømt om å kjøre en Ford Mustang på Route 66. I fjor gikk endelig guttedrømmen i oppfyllelse. Det ble akkurat slik han håpet på, og mere til.  

Da Frank var 15 år gammel mønstret han på som sjømann. De mange og lange reisene tok han rett som det var til Amerika, men da var det jo bare kystbyene som han ble kjent med. Tankene gikk stadig til hvordan det ville ha vært å oppleve midtvesten. Det skulle ta hele 55 år før han skulle få drømmen oppfylt. Nå lever han på et hav av gode minner.

Et ubeskrivelig eventyr
I juli i fjor la Kristiansen ut på turen ned langs Route 66. Normalt sett reiser de aller fleste fra Chicago og ned til Los Angeles, men får Kristiansen ble det motsatt vei. Da var nemlig muligheten for å finne drømmebilen større. Det var selvfølgelig en Ford Mustang. Kristiansen får nesten vann i munnen av å tenke tilbake på det han opplevde.

– Jeg klarer nesten ikke å beskrive det. Det var en endeløs reise i gammel historie, flott guidet av gutta fra selskapet Route 66 International. Så snart vi kom oss ut av storbyen startet eventyret. Vi kjørte gjennom mange småbyer og traff uendelig mange trivelige folk som nesten ikke visste hva godt de skulle gjøre for oss. Det var kort oppsummert en drøm som gikk i oppfyllelse, forklarer han.

 Må bare oppleves
Når man legger ut på en reise på nesten 4000 kilometer, ja da skal det noe til å ikke få sekken fylt opp med opplevelser. Mossingen er klar på hva som er hans beste minner.
– Turen gjennom ørkenen var mektig. Det var også besøket vi hadde i et indianerreservat. De mange småbyene som har blitt holdt i sin originale stand var også imponerende. Jeg kan nesten ikke beskrive alle høydepunktene. Det må rett og slett oppleves, forteller han fornøyd.

Startet som en guttetur
Den som har sørget for at Kristiansen og svært mange andre nordmenn har fått guttedrømmen oppfylt er den tidligere journalisten og eventyreren, Arve Stallvik. Tilbake i 2003 gjennomførte han og en gjeng kamerater turen nedover Route 66. Det må ha gjort et umåtelig inntrykk. I dag driver han selskapet, Route 66 International som er verdens største Route 66 reiseoperatør. Med 30 turer årlig tilbyr han reiselystne å ta seg ned den legendariske hovedveien som ble grunnlagt i 1926. Hvordan man vil ta seg frem er opp til kunden.

– Det er flere muligheter. Opprinnelig forbinder nok de fleste av oss denne strekningen med filmer som Easy Rider og da er det jo selvfølgelig en Harley Davidson som er midtpunktet. Det er den for oss også, men det er også mange som velger en Ford Mustang eller å være med i vår buss, forklarer Stallvik.

Passer for alle
Fra mai og til oktober arrangerer selskapet turer ned langs den legendariske hovedveien. Turen på nesten 4000 kilometer tar deg gjennom åtte stater, tre tidssoner og mange historisk viktige steder. De som tror at dette er lagt opp som en biker trip for hardcore entusiaster må nok dessverre tro om igjen forteller Stallvik. 

– Dette skal først og fremst være en opplevelsesreise. Derfor ser vi at spennvidden aldersmessig er meget stor. Selvfølgelig er det mange i 50-60 års alderen. Både mannfolk som ønsker å oppfylle guttedrømmen, men også ektepar. I tillegg kommer alle familiene. Det passer rett og slett for alle.

Har tenkt på alt
Turen som selskapet Route 66 International tilbyr er totalt på hele 20 dager og inkluderer alt bortsett fra mat og drikke. For at opplevelsen skal bli så optimal som mulig legges det aldri opp til dagsetapper på mer enn fem til seks timer. Det skal rett og slett være rikelig med tid til å nyte. Høydepunktene for de fleste er nok Hollywood, Las Vegas og Grand Canyon, men også mindre steder gjør store inntrykk. Med på turen har selskapet sitt eget filmteam. De dokumenterer reisen slik at hver av deltakerne skal få sitte igjen med en film som viser at de har fått oppfylt sin amerikanske drøm. De har tross alt gjennomført verdens mest legendariske roadtrip.

Rockhouse er stedet
Nå står en ny sesong for døren og da tar Stallvik med seg sitt salgsapparat og setter turen for Moss. Selv om alleen på Alby ikke kan skilte med like legendarisk status som Route 66, så er det faktisk i enden av denne «stripa» som selskapet holder sine infomøter. Nærmere bestemt på Rockhouse

– Samarbeidet med Rockhouse og Kjell Dahlmann startet egentlig ganske så tilfeldig. Nå har vi avholdt flere møter der og det sjarmerende stedet passer jo svært godt i forhold til vårt konsept. I tillegg er Kjell en svært energisk person og det er heller ikke så ulikt oss. Skal du velge en tur i livet, ja da er det denne du skal velge. Vi lover å legge forholdene godt til rette med en pakkepris som du ikke vil finne et annet sted avrunder Route 66 International-eier, Arve Stallvik 

Av Petter Andresen

Related posts

Gir bort bamsen over alle bamser

mortensen

Skousen Moss: Har nødnummer om noe skulle ryke….

mortensen

Expert på fisk og reptiler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy