Image default
Hjem & Fritid

Ekholtbruket Golfklubb utvider; 3 nye utslagssteder

Ekholtbruket Golfklubb åpnet banen for sesongen allerede like etter påske. De har benyttet vinteren godt og laget tre nye utslagssteder. Dermed kan klubben tilby en runde på ni hull som er perfekt for både ferske spillere og eldre som ikke orker å gå like langt som tidligere.

Leder Johny Guldager forteller at de med det var først ute til å åpne av distriktets baner.

– Forholdene har heller ikke vært så aller verst, men det er klart vi merker det blir stadig bedre forhold jo grønnere gresset blir. Men trafikken med golfspillere har vært jevnt god. Det er nok mange som har kriblet etter å komme i gang med sesongen, sier han.

Perfekt for ferske spillere

Utvidelsen fra seks til ni utslagssteder betyr mye for klubben.
– To runder hos oss tilsvarer dermed 18 hull, og det er det mange som har etterlyst.

Med det så kan vi tilby en bane som er perfekt for nybegynnere. Hullene er ikke så lange, og det er relativt oversiktlig, noe som er veldig greit for de som skal lære seg golf. Banen er også velegnet for den eldre garde som ikke ønsker å gå så langt. Vi har også to biler vi låner ut til de som er litt dårligere til beins.

– Selv om banen er liten og kompakt så er ikke alle hullene så enkle som man  skulle tro. Det er en del utfordringer som selv de mer drevne må jobbe litt med. Men det er ingen av hullene på banen som har mer enn par 4, sier lederen som selv har spilt golf i fire år.

Ønsker flere medlemmer
Ekholtbruket Golfklubb er en medlemsbasert klubb, hvor det lages dugnadslister til blant annet å betjene klubbhuset.

– Vi tilbyr kaffe og småtteri, men har ikke muligheten til å selge pølser og varmmat. Medlemstallet i Ekholtbruket har ligget stabilt de siste årene.

– Vi har cirka 130 medlemmer, men kunne gjerne ønsket oss noen tiltalls til. Selv om vi er lykkelige som små så hadde det ikke gjort noe om vi ble litt større. Det er plass til flere medlemmer uten at det blir kø på banen.

– Prisen på å være medlem burde ikke avskrekke, for med 2700 kroner i kontingent så ligger vi en del lavere enn andre golfklubber. Vi tar også 250 kroner for 18 hull, noe som er lavere enn andre.

Ekholtbruket Golfklubb feiret i fjor sommer ti-års jubileum. Johny Guldager forteller at det pr dato ikke er planer om noen store nye løft og investeringer.

– Det gir ikke området muligheter til. Plassen er for trang til ytterligere utvidelser. Samtidig vil jeg rose det gode samarbeidet vi har med grunneieren. Han  sørger for både gressklipping og annet vedlikehold. Vi kommer nesten til dekket bord, smiler lederen i golfklubben.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Related posts

Solgård Avfallsplass sier farvel til svarte søppelsekker

mortensen

Høyvekta Brukthandel; byens eldste gjenbrukshandler

mortensen

Vansjø Boligbyggelag og Bovieran, en moderne boformen for deg over 50 år har kommet til Norge

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy