Image default
Hjem & Fritid

Ejder er eneste hane i kurven og trives med det

Tyrkiske, Ejder Utas er den eneste mannen som svinger vaskekosten hos A Renhold. Resten av arbeidsstokken består nemlig av en gjeng driftige damer. Det kan den enslige svalen leve godt med.

Det er Cecilie Falck Utas som er daglig leder for renholdsbedriften som holder til i Rabekkgata i Moss. Der har de hatt sin base de siste tre årene. Til å begynne med var firmaet drevet av noen kamerater, men etter hvert kom behovet for mer struktur og orden. Hva var da mer naturlig enn å få inn en dame. Den jobben var som skapt for Falck Utas.

– De trengte vel en til å holde de litt i ørene, ler hun før hun fortsetter. – Det var vel ikke akkurat slik, men det er mye å holde styr på i en svært travel hverdag. Nå er vi totalt 14 ansatte her og samtlige er damer bortsett fra en, og det er mannen min. Han var en av de som var med og starte firmaet i 2005. Nå må han finne seg i å bli styrt av kona også på jobb, smiler hun lurt.

Dyrker kundeforholdet
A Renhold henvender seg både til privat og bedriftsmarkedet og menyen er allsidig. Her kan man blant annet få utført daglig renhold, flyttevask, vask av arbeidsklær og leie av matter for de bedrifter som må ha behov for dette. Det må til for å henge med i et tøft marked.

– Det er mange om beinet og marginene er ytterst små, så det gjelder å ta godt vare på de kundeforholdene man har. For vår del tenker vi kortreist, så vi fokuserer på oppdrag i fra Råde og til og med Vestby Vi liker å benytte mest mulig av vår arbeidstid ute hos kundene, forklarer Falck Utas.

Flott bukett av damer
Det er et internasjonalt arbeidsmiljø vi møter når vi besøker renholdsbedriften i Rabekkgata. De ansatte kommer fra mange land, men fellesnevneren er at de aller fleste snakker norsk. Det er en tydelig fornøyd daglig leder som skuer ut av bordet hvor flere av jentene har tatt en pause under intervjuet.

– Jeg er utrolig stolt av disse jentene. De utgjør et fantastisk team. Det er et tøft yrke de jobber i hvor man fort kan dra på seg «vondter» både her og der, men det forsøker vi å unngå ved å rotere på arbeidsoppgavene. Behovet for å oppsøke et treningssenter etter arbeidstid eksisterer vel egentlig ikke på vår arbeidsplass, ler Falck Utas. 

Som plommen i egget
Selv om damene «ruler» i A Renhold, så må man ikke glemme den eneste hanen på laget. Ejder Utas synes det er helt uproblematisk å ikke ha noen mannlige kollegaer å forholde seg til.

– Det tenker jeg aldri på. Jeg har det veldig bra og trives godt med å være den eneste mannen i arbeidsstokken. Det er perfekt å jobbe i sammen med damer. De er så nøye og det er viktig i vår bransje. De utfører et tungt arbeid med et smil om munnen og det passer meg bra, forklarer han.

Det å ha kona som sjef bekymrer han heller ikke spesielt mye.  

– Det tenker jeg ikke på. Cecilie er dyktig i sin rolle og det er det viktigste. Hun er flink til å ta vare på oss som jobber her og sørger for at vi har det bra på jobb, forklarer han.

Et ess i erme
På privaten forklarer Ejder Utas at arbeidsoppgavene er likestilte. Her bidrar begge for å holde den samme standarden på renholdet som han er vant til fra jobb. Det er viktig for tyrkeren.

– Jeg må ha det rent hjemme. Jeg liker ikke at klær flyter rundt, og jeg får kløe av brødsmuler på kjøkkenbenken. Renholdet må være på stell. Slik er det bare. Stort sett deler Cecilie og jeg på oppgavene, men på et felt er det jeg som er sjefen. Når det kommer til maten hjemme så liker jeg å ha kontroll. Da blir det disket opp med de deiligste tyrkiske retter, avrunder Utas fornøyd. 

Av Petter Andresen

Related posts

Mangfold på Kallum Søndre

mortensen

PC Hjelp i Varnaveien med lønnsomme datamaskinkjøp

mortensen

Fra skrå fjellrabb til hagesmykke

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy