Image default
Moss

Grete Olsen, ny ved LO-roret

Hun er én av disse «jævla sosialistene». Og hun er stolt av det. Møt Grete Olsen (58), den ferske lederen av LO Moss og Omegn. 

Til daglig er Grete Olsen hovedtillitsvalgt og nestleder i Fagforbundet i Rygge kommune. Det i seg selv er på ingen måte noen ni-til-fire-jobb. Men selv om arbeidet krever «minimum hundre prosent»,  som hun uttrykker det, hadde hun få betenkeligheter med å si ja da LO Moss og Omegn trengte noen til å overta som leder etter Britt Øyen. 

– Du kan si at jeg fikk vervet i fødselsdagspresang. Jeg har bursdag 9. april  og ble valgt dagen etter. Det var hyggelig å bli spurt, sier Grete, som har fått kontorplass i fagforeningslokalene i Kongens gate i Moss sentrum.

Som nestleder og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet i Rygge kommune har det vært, og er, Grete Olsens oppgave å hjelpe og støtte ansatte som trenger det. Mange, ikke minst  kvinner innen handel, renhold og pleie,  ønsker seg heltidsstilling, eller større stillingsbrøk, men uten å få det. Samtidig som hun kjemper medlemmenes sak, er det viktig for Grete å opprettholde et godt samarbeid med og forhold til kommunens ledelse.

– Det mener jeg at vi har klart. Vi tåler å være saklig uenige, men samtidig beholde respekten for hverandre, sier hun.

Bratt kurve
Fra nå av er det altså ikke bare Rygge kommune som gjelder. Som leder i LO Moss og Omegn får  Grete Olsen i oppgave å ivareta interessene til samtlige LO-medlemmer i Moss, Rygge, Råde og Våler. 

– Det blir mye av det samme som før, altså, men i større målestokk. Og jeg vil legge vekt på å utvikle et godt samarbeid  ikke bare med Fagforbundet, men alle fagforeningene som hører hjemme under LO-paraplyen. Jeg vet at læringskurven blir bratt, men jeg gleder meg til å lære de andre å kjenne, sier hun. 

Mangfoldig bakgrunn
Grete Olsen bor på Høyda i Rygge, men hun betrakter seg selv som Jeløy-jente.
– Ja, jeg er veldig glad i «øya». Jeg gikk på gamle Jeløy skole. Og etter ungdomsskoleårene på Hoppern gikk turen over Kanalen – til handels-, kontor- og økonomifag på Malakoff, forteller hun.

– Den nye LO-lederen har en yrkesbakgrunn som er atskillig mer mangfoldig enn de fleste av oss kan slå i bordet med. 

– Ja, jeg har drevet med mye forskjellig. Det kan du trygt si, humrer hun. 

Pizzarelli
CV’en inneholder blant annet jobb på kontor og (litt) i butikk. Telefonvakt har hun vært, dessuten. Nevnte vi Th. Kristiansen og egen garnbutikk? Nå, så er det gjort. 

– I en periode jobbet jeg på kjøkkenet på Pizzarelli, som ble drevet av  Yngvar Sommerstad, Erik Thømt og Karsten Gabrielli. Det var en flott tid med mye moro og et fint miljø, erindrer hun. 

Til Rygge kom Grete Olsen på slutten av 1990-tallet – først som vikar på deltid i SFO skole. I 2002 startet karrieren som tillitsvalgt  i Fagforbundet i Rygge kommune, der hun også har sittet som leder. 

–  Hva blir hovedoppgaven som LO-leder? 

– Å drifte LO Moss og Omegn – ikke alene, men sammen med styret. Vi vil og skal bli mer synlige. Vi må jobbe målrettet  sammen med fagforeningene  mot det som alltid har vært LOs fremste ambisjon: Arbeid for alle! Et stort mål må være å bidra til faste stillinger til alle som ønsker det, og ikke minst å skape gode arbeidsplasser.

Kort oppsummert:  Grete Olsen får neppe mindre å gjøre i tiden som ligger foran oss. Hun må fremdeles regne med å ha PC’en med seg til enhver tid. Det blir sannsynligvis enda flere telefoner som må tas, enda flere møter å gå på,  og enda flere papirer som må leses. 

– Men så lenge det oppfattes som givende, er det helt greit, avrunder hun. 

Per L. Johansen (tekst)

Jørn Mortensen (foto) 

Related posts

Tradisjonsrik skole i tradisjonsrike lokaler!

mortensen

Mille (16) tok ansvar når det trengtes som mest

mortensen

Mio Solitun Seniorpensjonat: «Vi har det bedre enn på et hotell»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy