Image default
Helse & Velvære Høyda

Ekholtløpet skapte folkefest nok en gang

I overkant av 400 løpere var med på å sørge for at Ekholtløpet nok en gang ble en gedigen suksess. 

Samtidig ble årets utgave av den litt spesielle sorten. Vi tenker da ikke på at løyerekordene uteble, men mer på det faktum at arrangørene nå blir tvunget til å legge om løypenettet. Neste år vil start og målgang være på samme sted, men selve traseen vil komme ut i en ny drakt. 

– Det blir litt rart, men det er dessverre ikke noen vei utenom. På grunn av dobbeltsporet som skal anlegges mellom Sandbukta og Saastad så må vi finne en ny løsning. Faktisk var det nære på at det ble trøbbel i år også i og med at Bane Nor varslet at de ville stenge av deler av området rundt Carlberg gård. Heldigvis ordnet det seg, forteller Elin Måleng Tingstad som er leder for Mossekarusellen.

Gikk tomme for små t-skjorter
I år er det faktisk hele 43 år siden Mossekarusellen så dagens lys. Som vanlig innledes den med Albyløpet i mai og deretter er det Ekholtløpet som står for tur. I årets utgave var det faktisk hele 410 utøvere som stilte på startsstreken ved Rygge ungdomsskole og Måleng Tingstad var spesielt positivt overrasket over at så mange unge var med.

– For aller første gang gikk vi faktisk tomme for de minste størrelsene av vår populære t-skjorte. Det skyldes at flere og flere unge har lyst til å løpe hoveddistansen på 6,9 kilometer i stedet for den noe kortere trimutgaven på 3,9 kilometer. Stadig flere barn og foreldre løper i sammen og det synes vi som arrangører er veldig stas. Spesielt når det nærmer seg målgang for da kan du være sikker på at de unge legger inn en sluttspurt for å parkere foreldrene, ler hun.

Mange bestenoteringer
Noen løyperekorder fikk man ikke oppleve i årets utgave. Personlige rekorder var det derimot drøssevis av. Ikke uventet var det to løpere fra Rygge IL som løp inn til bestetid i dame og herreklassen. Sigrun Gjølberg ble raskeste dame med tiden 26.51.00. Dette var hennes tredje strake seier i løpet. For herrene var det Ulrik Lolland som for fjerde gang på rad gikk til topps. Denne gangen med tiden 23.38.00. 

Tre generasjoner i sving
Selv om det selvfølgelig ble en spesiell utgave av årets mosjonsløp på Ekholt for Elin Måleng Tingstad og hennes medspillere i Mossekarusellen, så var hun svært godt fornøyd med måten den ble gjennomført på.

– Vi storkoste oss på Ekholt. En ting er å få lov til å oppleve alle de virkelig solide løperne i distriktet som jager hverandre i forhold til å oppnå gode tider, men vel så artig er det å se på mangfoldet. Her har vi faktisk tre generasjoner i sving i ett og samme løp. Det sier noe om selve karusellen forteller karusellsjefen. 

Lover ny fest på Ekholt
Neste år blir altså Ekholtløpet å se i en ny drakt, men selv om traseen nå må legges om så vil lengden bli den samme.

– Slik det ser ut nå så tror vi at det skal la seg gjøre å komme ut med akkurat samme lengde som tidligere. Vi har startet med å se på de ulike mulighetene og det ser lovende ut. Til tross for at løypa blir en annen så vil opplevelsen og rammen rundt bli den samme, avrunder Elin Måleng Tingstad.

Av Petter Andresen

Related posts

Su Casa Coffee – med spesialbrenning for Østfold

mortensen

Familiebedriften som har knekt baguett-koden

mortensen

Skjønnhet og velvære med god samvittighet hos Body Shop på Rygge Storsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy