Image default
Lilleeng Helsepark Mat & Drikke

Restaurant Ro og Evita House

For halvannet år siden overtok Stephen Hamilton og hans kompanjong Ola Nilsson driften av Restaurant Ro i Vingparken. En godt innarbeidet restaurant, men som hadde behov for noen justeringer på enkelte områder. Slik tar faktisk tid, forklarer Hamilton.

– Når man leser at det har kommet inn nye eiere et sted, så forventes det nesten at det blir gjort endringer umiddelbart. Slik fungerer det nok ikke i praksis. Rom ble jo heller ikke bygget på en dag, smiler han før han fortsetter. – Vi har selvfølgelig vært inne og justert noe på selve konseptet, men først og fremst handler dette om at vi har tilført stedet mer kunnskap. Vi har jobbet mye med personalet for å løfte de ytterligere faglig og i tillegg har tatt noen grep på kjøkkenet. Nå halvannet år senere ser vi effekten av dette arbeidet. Ting tar tid, men noen ganger er det faktisk verdt å vente, svarer han.

Følger sesongene
Ser man på menyen så finner man fortsatt de populære innslagene som pizza og hamburgere. Det er først når man tar en nærmere tid på de andre rettene som det populære spisestedet har å tilby at man ser at den har blitt en forandring.

– Vi har valgt å legge til en sesongmeny i vårt spisekart. I og med at vi er svært opptatte av å levere kvalitet, så blir det naturlig å snu litt om på menyen ut fra tilgangen av sesongvarer. Tidligere i høst var det for eksempel aspargesen som ble løftet frem, mens det i perioden vi nå går inn i  så fokuseres det på hjort, torsk og ribbe. Slik skifter vi på flere ganger i løpet av året for å kunne tilby våre kunder den optimale opplevelsen av både smak og atmosfære, forteller han.

Har mange jern i ilden
Det er ikke bare restauranten i Vingeparken som duoen Hamilton og Nilsson er sterkt involverte i. I tillegg driver de også Vingparken Konferansesenter og kaffebaren Evita House i samme bygg. En spennende kombinasjon, forteller Hamilton.

– Vi trives svært godt med å ha flere ben å stå på for å si det slik. Til nå har vi hatt 100 % fokus på restauranten, men fremover vil jobbe hardt for å få økt belegget i Vingparken Konferansesenter. Å drive et konferansesenter er ukjent landskap for oss, men samtidig svært triggende. Vi har god tro på at vi skal lykkes på dette området. Når det kommer til Evita House så føltes det helt rett å ta over når tilbudet dukket opp. Dette er en kaffebar som jeg har trives i fra den første gangen jeg satte mine ben der, og som vi har snakket om at det skulle ha vært moro å drive. Når det så ble en realitet i sommer, så bestemte vi oss for å pynte litt på konseptet. Nå er det utdannede baristaer som står for kaffelagingen og i tillegg har vi utvidet tilbudet av både varmretter og bakervarer. Nå får du ferskbakte produkter gjennom hele dagen i tillegg til for eksempel nylagde supper. Det er til og med mulig å få kjøpt seg et godt brød, smiler Hamilton.

Investeringer må til
Duoen Nilsson og Hamilton har via knallhard jobbing det siste halvannet året klart å snu skuta på Restaurant Ro fra å være et underskudds foretagende og til å gå i pluss. Til tross for dette vet de at de må investere ytterligere for å henge med. Allerede til sommeren håper de å ha et nytt tilbud på plass.

– Vi har et ønske om å etablere både en utendørs bar og en scene ut mot selve Vingparken. På den måten kan vi lage andre typer events enn det vi kan tilby i dag. Innvesteringer må faktisk til for å henge med i et tøft marked, og det gjelder ikke bare for restauranten. Det gjelder likeså mye for både konferansesenteret og kaffebaren, uttaler han.

Har klokketro på konseptet
Selv om endringer på en måte kanskje er uunngåelig i denne bransjen, så finnes det heldigvis også områder som man ikke rokker ved.  Kvalitet i alle ledd vil alltid ha høyeste prioritet, forteller Hamilton.

– Vi har et konsept som vi har valgt å stå last og brast ved og det er tuftet på kvalitet. I dette ligger det blant annet at man til enhver tid må ha et stabilt kjøkken med flinke folk som har god tilgang på ferske råvarer. Kunnskap er selvfølgelig viktig også utenfor kjøkkenet. Derfor etterstreber vi at vårt serveringspersonale til enhver tid skal være både faglig sterke i tillegg til å de skal yte god service. 

Tilbakemeldingene tyder på at vi har gjort mye riktig i løpet av den tiden vi har drevet i Vingparken. Vi er også veldig fornøyde selv, men det må ikke bli noen hvilepute. 

Vi må fortsette å levere på øverste hylle enten vi snakker om restauranten, konferansesenteret eller kaffebaren. Kvalitet kommer aldri til å gå av moten, avrunder Stephen Hamilton.

Tekst Petter Andresen – Foto Jørn Mortensen

Related posts

Ultralyd ved Vansjøklinikken

mortensen

Softis i GoBua: Et av vårens sikreste tegn på Høyda

mortensen

Ny hørselsekspert på plass i Lilleeng Helsepark

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy