Image default
Mat & Drikke Nytt på Høyda

Leif Tommy og Rune skal ta Gobua til nye høyder!

Etter å ha drevet kiosken Gobua på Høyda de siste 14 årene valgte eier Øystein Tor Johannessen å selge byens mest kjente «pølsebu». Nå er det de to kameratene Leif Tommy Olsen og Rune Andersen som tar over roret, og de lover å føre tradisjonene videre. Da med sin egne lille vri.

– Vi skal selvfølgelig kjøre på for fult med både pølser, potetstappe, løkblanding, softis og alt det andre som Gobua er kjent for, men vi kommer også til å sette vårt eget preg på stedet. Vi føler at det er et stort uforløst potensiale her når det kommer til kioskens areal, selve utvalget og åpningstidene. Dette vil vi jobbe med fremover, uttaler Rune Andersen.

Drevne partnere
De to Jeløy-guttene Leif Tommy Olsen og Rune Andersen har drevet business sammen før og de kjenner godt til hverandres styrker og svakheter etter nærmere 50 års vennskap.

– Det kan du trygt si. I år er det vel hele 33 år siden vi jobbet sammen for første gang. Rune er helt klart den impulsive typen av oss som alltid har en haug med baller i luften. Min oppgave blir da å holde bakkekontakten, samt å forsøke å være med på å lande de beste forslagene. Det ender alltid godt til slutt, ler Olsen.

Varm velkomst
Siden overtakelsen ble et faktum har duoen Andersen og Olsen fått mange tomler opp fra stamkunder og andre. Det ligger helt klart noen forventninger i luften.

– Det er klart det gjør det og det er helt greit. Gobua er ikke en hvilken som helst kiosk for oss mossinger. Den har en lang historie å vise til og er kjent for sine gode produkter. Her er vi så heldige å få overta noe som virkelig har fungert bra over lang tid takket være dyktige eiere. Vi slipper å finne opp kruttet på nytt og kan heller konsentrere oss om å forsøke å ta kiosken et steg videre, forklarer Leif Tommy Olsen som vil ha det daglige ansvaret. 

Endringer på gang
Selv om de nye eierne fortsatt er ferske i gamet som drivere av byens hovedsete når det kommer til salg av varme pølser over disk, så har endringene allerede begynt å gjøre seg gjeldene.

– Vi har tatt inn noen produkter som vi tester ut i disse dager og flere vil følge utover våren. Først ut er ferske baguetter og boller. Ved å tilby baguetter håper vi å knytte til oss de som kanskje er ute etter et sunnere alternativ til lunsjen, svarer Andersen.

Ny drakt
Parallelt med testing av nye produkter jobber også duoen i disse dager med endringer i forhold til selve lokalet, og det er helt klart spennende ting på gang.

– Det kan du trygt si. Vi kommer nok til å bygge om kiosken for å få utnyttet arealet på en bedre måte enn vi gjør i dag. Tanken er å bygge om slik at vi kan få kundene inn i kiosken. Når det eventuelt blir en realitet har vi ikke klart for oss akkurat nå, men det har høy prioritet. I løpet av året bør det være i boks, smiler Rune Andersen.

Har lagt en wiener-strategi
I storhetstiden solgte Gobua på Høyda over fem tonn med wienerpølser i året. De siste årene har salget sunket noe. Det faktum at signaturprodukt nummer en har fått seg en liten ekstra knekk bekymrer ikke de nye kioskeierne.

– Vi ligger ikke akkurat våkne om natten av den grunn, ler Leif Tommy Olsen før han fortsetter. – Det er klart at vi ønsker å få opp volumet på wiener igjen og det har vi allerede laget en strategi for. Hva den går ut på vil vi ikke røpe foreløpig. Dere får bare følge med, smiler han med et lurt glimt i øyet.

Et godt sted å være
Til tross for at vi akkurat har lagt bak oss en travel juletid så er det tydelig at dere har rukket mer enn å bare handle inn julepresanger. Hva er visjon for «nye» Gobua?

– Først og fremst at det skal være et godt sted å være. Det skal bli et sted som får frem smilet både hos fornøyde kunder og ikke minst fra våre ansatte. Vi som eiere har smilet fremme allerede så nå gjelder det bare å gi gass for å nå våre mål. Motivasjonen vår er det i hvert fall ingenting å utsette på, avrunder Rune Andersen.

Av Petter Andresen

Related posts

Coop Extra på Høyda klare for post-i-butikk

mortensen

Nå er ringen sluttet for Artur

mortensen

Mazda MX30 på Norgesturne Mazdas første elbil hos Moss Totakt

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy