Image default
Mat & Drikke Rygge Storsenter

Håndverk med sjokolade og kokos

Med en hemmelig oppskrift fra 1939, tryller Den Lille Koksbollefabrikken fram tusenvis av kokos- og sjokoladeboller uka. De populære godsakene selges blant annet i Mix-kiosken på Rygge Storsenter og i Bentes Kremmerhus på Tigerplassen.

Det var opprinnelig far og sønn, Ricky og Tommy Eriksen, som tok over bedriften i 2004, den gang butikken holdt til i Storgata i Moss. 

– Vi jobbet i anleggsbransjen og hadde et oppdrag på det gamle Tivoli Amfi i Storgata. Tvers over veien solgte de hjemmelagde kokosboller som var så gode at vi kjøpte dem hver dag. Da vi fikk vi høre at bedriften var til salgs, slo vi like så godt til og kjøpte den. Siden har vi produsert og solgt koksboller, ler Tommy Eriksen. 

I dag driver Tommy Eriksen og samboeren Mai Trinh bedriften i Råde, mens Ricky Eriksen har startet et nytt utsalgssted i Fredrikstad.

– I tillegg til å drive fabrikken og vår egen kafé i Råde med salg av ferske kokosboller, nysmurte bagetter og kaffe, leverer vi til butikker i Moss og på Grünerløkka i Oslo, forteller Eriksen.

Salgsrekord
I 2019 hadde Den Lille Kokosbollefabrikken i Råde en omsetningsrekord på 3,3 millioner kroner. Det tilsvarer rundt 400 000 kokosboller i året, med et snitt på ca. 7500 enheter i uka. Pandemien la ingen demper på salget, kundene ville fortsatt ha de svært populære bollene.

– Folk satt mye hjemme og ville nok ha noe å kose seg med. På det meste har vi produsert rundt 9000 boller i uka, sier Eriksen.  

Kun 80 kalorier
Utrolig nok inneholder de store og saftige kokosbollene kun 80 kalorier hver. Det er færre kalorier enn i en banan. I tillegg er de helt uten tilsetningsstoffer. Mange masseproduserte varianter inneholder blant annet palmeolje, noe man ikke finner i de håndlagde bollene fra Den Lille Kokosbollefabrikken. Dette er ekte håndverk med rene og naturlige ingredienser. Eriksen forteller at bollene holder seg i kjøleskapet i en uke og at de kan fryses i inntil 6 måneder. 

– De tiner i løpet av 4-5 minutter, så er klare til å spises innen kaffen er ferdig. De kan faktisk spise frosne på varme sommerdager, også. Det er veldig godt, smiler han.

Noe for enhver smak
Ikke alle bollene fra den lille fabrikken blir rullet i eksotisk kokos. I utvalget finner man også sjokoladeboller med smak av blant annet cappuccino, karamell, jordbær, lakris, Oreo og chilli. Selv om det er koksboller det går aller mest av, kommer sjokoladeboller med karamell og Oreo på en god andreplass, ifølge Eriksen. 

– Barn er spesielt glad i bollene med Oreo-biter på toppen, men folk i alle aldersgrupper liker kokos- og sjokoladebollene våre, avslutter han.

Tekst og bilder:
Ellen-Marie Kristiansen

Related posts

Brygging av øl har tatt helt av

mortensen

Sjokolade – kvaliteten settes i høysetet

mortensen

Snikgjest juletapas

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy