Image default
Bil

Riis Bilglass etablerer seg på Høyda

En av Norges største bilglasskjeder har åpnet ny avdeling i Triovingveien på Høyda. I et nyoppusset romslig lokale, med alt nødvendig utstyr til å montere og kalibrere dagens nymotens bilruter, finner vi tre opplagte glassgutter. – Det er jo snart like mye elektronikk og innstillinger i ei frontrute som det er i mobilen – smiler en opplagt Espen Andreassen (49) når han viser oss rundt. 

Her finnes over 40 års erfaring – fortsetter han og legger til at de kan fikse alle typer frontruter. De har investert over 1,5 millioner kroner for at verkstedet skal være helt topp oppdatert til dagens krevende rutemonteringer. Bare datautstyret for kalibrering av alle følere og kameraer i frontruten koster over 200 000 kr.

Krevende mål
Avdelingen har satt seg meget krevende og høye mål for driften – smiler den tidligere økonomen. Han forteller at de regner med å skifte 800 frontruter i året. For å holde dette hårete budsjettet, må de skifte i snitt tre ruter hver dag. I tillegg kommer jo nesten 200 biler inn med steinsprut i ruta. Det fine med vår bransje – smiler Andreassen ironisk, det er jo «aldri» noe som haster. Alle vil jo gjerne ha bilen tilbake dagen før de leverer den inn. Heldigvis har vi gratis lånebil til alle våre kunder med frontruteskift. Det gir oss gjerne noen timer ekstra. Det er jo viktig at limet får tid til å tørke – ler avdelingslederen lurt.

Spennende lokalisering
Vi er meget godt fornøyde med muligheten vi fikk til å leie verksted her på Høyda. Dette er spennende område med mye folk. Dette er viktig for oss å bli lagt merke til – sier Andreassen. Nærheten til mange forretninger, og ikke minst Rygge Storsenter, er gull verdt for oss. Kundene setter pris på at de kan sette bilen inn til rep, for så å kunne tilbringe ventetiden ruslende rundt spennende butikker på kjøpesenteret. Det blir fort litt mindre trykk på lånebilen vår på den måten.

Lokalene er nesten ferdig restaurert. Det mangler bare noen små detaljer som hyller og verktøytavler osv., så er alt på plass. Med kontorplass og ansattes servicerom plassert på en mesaninetasje er nesten hele det omtrent 300 kvadratmeter store lokalet verksted. Resepsjonen/kundemottak er foreløpig under koronatiltak, men vil engang forhåpentligvis bli utstyrt med gode stoler, en tv og kaffemaskin for de av våre kunder som gjerne vil vente på bilen sin.

Oppmerking av bedriften, med foliering av vinduene og store synlige skilter, er bestilt hos PS Press. Han smiler og legger til at det også er bestilt skilt som markerer de reserverte kundeparkeringene utenfor kundemottaket. 

Frontruter siden 2000
Espen Andreassen er en godt kjent skikkelse i bilglassverdenen. Han begynte for 21 år siden hos sin onkel som etablerte Hurtigruta Bilglass. Erfaringen har bygget mannen og han fremstår i dag som en av nestorene i denne bransjen. Med bakgrunn som økonom hos Bokholderiet AS og Moss Totakt AS har han de beste forutsetninger, sammen med sin lange glasserfaring, til å kunne realisere denne etableringen på en fruktbar måte.

Den tidligere fotballspilleren har mange år bak seg som aktiv spiller i ulike klubber i mossedistriktet. Høyeste nivå var nok da Råde var i 2. divisjon – sier han og legger til at «fritiden» nå blir brukt som trener for lag i yngre klasser.

Han er også opptatt av at når bedriften har mulighet og ryggrad, skal det kunne gis økonomisk støtte til idrettslagene i distriktet. Vi bidrar med det vi kan, men det er jo viktig å vise måtehold – avslutter han.

«Glassmannen» Espen er nok i sitt rette miljø. Med et stort smil og gode kommentarer tar han i mot kundene. Han elsker å jobbe, men legger til at dette aldri hadde gått hvis han ikke hadde hatt en så tålmodig samboer. Hun er verdens beste – smiler Espen til slutt.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

BMW Isetta 300 – «Hjertebarnet» til Ragnar Haga

mortensen

Elbildager hos Brennes Auto

mortensen

Kaptein Rødskjegg bytter ut skuta med Leaf

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy