Image default
Moss

Velkomstpakke til nyinnflyttede i Moss

Kristin Utakleiv i «Moss i sentrum» kom opp med ideen om at innflyttere til Moss skulle få en oppmerksomhet som viste at vi setter pris på at de valgte Moss som sitt nye hjemsted. Med 400 innflyttere til byen vår hvert år blir det mange velkomstgaver. 

Dette var for stort til at «Moss i sentrum» kunne håndtere alene. En telefonrunde til byens meglere, noen bedrifter og banker, samt Moss kommune ved ordfører Hanne Tollerud – fikk snøballen til å rulle.

Responsen var over all forventning – smiler Kristin Utakleiv. Alle var positive og kom med kreative forslag til hva som skulle finnes i pakken. Her finnes mange nyttige forslag som kan hjelpe en nykommer til å passere den første store terskelen for å komme ut og bli kjent med byens tilbud og ikke minst innbyggere.

Byens meglere
De første som alltid får kontakt med innflyttere er som regel byens meglere. Det var jo derfor naturlig at det ble disse som deler ut de fleste av pakkene. Utakleiv forteller at det var «Moss i Sentrum» som tok den praktiske biten som mottak og pakkested. 

Gavene ble så fordelt i sekker og handlenett fra de forskjellige meglerhus og banker. Disse fikk da gleden av å gi byens innflyttergave til sine kunder som flyttet inn til Moss for første gang. Folk som bare byttet bolig innen kommunen, blir ikke betegnet som nyinnflyttet med rett til innflyttergave.

Meglerene som er med på dette flotte tiltaket er: EiendomsMegler 1 Østfold Akershus, PrivatMegleren Moss, Krogsveen, DNB Eiendomsmegler, Guttulsrød Eiendomsmegling as, RE/MAX og Meglergaarden & Partners.

Innholdet i gaven
Ideen om innflyttergave er ikke noe helt nytt – sier Kristin, men hun synes den er såpass god at gjenbruk i vår kommune absolutt er på plass. De bedrifter og meglere som har blitt med på dette ser nok også verdien i markedsføring av sin bedrift og byen de er så glade i. Innholdet i velkomstpakken er meget varierende og nyttig. Mange av tingene i pakken er relatert til mossebedrifter, ulike foreninger og gallerier. Mangfoldet er stort og variasjon og bruksområder er imponerende. Disse er ment å skulle åpne mulighetene for at våre nye innbyggere til å benytte noen av byens mange fasiliteter. Det dreier seg om inngangsbilletter og smaksprøver, samt klær og praktiske opplysninger om byens mange tilbud til sine innbyggere.

Bidragsytere og innhold i velkomstpakken er: 
– Smaksprøve på Juice fra Dyre gård og Axa havregrøt.
– Drikkeflaske fra Moss I sentrum.
– Mossejakke fra Hansen Protection.
– Digitalt abonnement på Moss Avis i én måned.
– Gratisbillett til Mossehallen.
– Gratisbillett på valgfri kamp på MFK.
– Gratisbillett på Galleri F15.
– Brosjyre om Moss.
– Turtips.
– Hilsen fra ordføreren.
– Brosjyre om kommunen sin satsing på Byliv 

Brosjyrene og bøkene som ligger ved fra Moss kommune er en imponerende samling av nyttige og informerende trykksaker. De er meget fortellende på et lett og oppfattelig språk med gode bilder.

En hyggelig gest til være nye medborgere som vi håper vil kunne fortsette i årene som kommer. Pågangen om deltagelse vil nok etter hvert bli stor. Byens foreningsliv bør se på dette som en fin anledning til å informere om sin aktivitet. Mange bør nok kjenne sin besøkelsestid og ta kontakt med Kristin Utakleiv i «Moss i Sentrum».

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Galleri F15 produksjonsavdeling i Møllebyen

mortensen

Støtvig Hotel – et av Norges beste! – Hvorfor?

mortensen

Da Edvard Munch regjerte på Grimsrød, Jeløy

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy