Image default
Ukategorisert

Petter i full drift

Én av Norges beste driftere holder til midt i City Syd-området. Petter Eriksen (28) er navnet. Og han har siktet seg inn på NM-tittelen i drifting.

Dette handler altså ikke om sauedrift eller annen landbruksvirksomhet. Snarere tvert imot: Her snakker vi motor! Drifting  er motorsport av det aller mest spektakulære slaget. Høy  fart, svidd gummi, mye røyk og fete «slædder» er helt sentrale elementer i en motorsport-gren som kanskje ikke så mange har inngående kjennskap til, men som byr på lassevis av underholdning for de frelste.

Hvis du er nysgjerrig på hva Petter Eriksen sysler med når han ikke jobber hos Riis Bilglass i Midtveien – da kan du gå inn på Facebook og søke opp «Petter Eriksen Motorsport». Der vil du finne bilder og en videosnutt som klart og tydelig viser at drifting ikke er for pyser!

– Drifting er kort sagt bilkjøring på bane – på Rudskogen i Rakkestad og Våler-banen i Solør, blant annet. Den neste NM-runden finner sted på Frøya i Sør-Trøndelag den siste helgen i juni. Før den tredje av fem runder ligger jeg som nummer to i sammendraget, og da er det kun én ting som teller; NM-tittelen, sier Petter.

– For uinnvidde: På en driftingbane blir det lagt ut kjegler som skal følges – ei rute, om du vil. Og jo bedre vi treffer tangeringspunktene, desto flere poeng scorer vi. Hastighet, vinkel og showfaktor teller med når de beste skal kåres, forklarer han.

– Dere røyklegger jo omgivelsene når dere ligger sidelengs i svingene?

– Ja, det hører med! Det gir et voldsomt adrenalinkick når alt klaffer og røyken ligger tjukk bak bilen. Intet over, intet ved siden, humrer mannen som brukte 24 dekk på én NM-runde…

– Når Petter ikke kjører løp eller utbedrer glasskader på vanlige biler, tilbringer han mye tid i eget verksted hjemme i Askim. Der konsentrerer han oppmerksomheten om selve grombilen – en rød og hvit Nissan S 14 banebil, som er bygd i glassfiber og har en trimmet Toyota Supra-motor under panseret. Vitale mål: 1042 hestekrefter og 1363 newtonmeter!

– Vanvittige krefter! Blir du aldri redd når du drifter? 

– Vi kan ligge i sladd i 200 km/t, og det er fort gjort å vippe over. Men redd? Aldri! Jeg blir bare gira. Det er så utrolig moro! sier Petter Eriksen med røsten full av entusiasme – og vel vitende om at samboer’n heldigvis er like engasjert som han selv.

Petters langsiktige mål er å kjøre proff drifting i USA. Det kortsiktige er å sikre NM-gullet. I første NM-runde endte han på tredje plass. I den neste kvalet Petter til førsteplass, men fikk tekniske problemer i finalen og måtte nøye seg med femteplass. Likevel er han altså toer i NM-sammendraget. Det lover utvilsomt godt for resten av sesongen…

Related posts

Tina gir seg på topp

mortensen

Norges største utvalg av øl?

mortensen

Mossenissen – uten tvil julens travleste mann

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy