Image default
Gla’Dager

Velkommen til Gla’dager i City Syd

I denne utgave av avisen finner du mange butikker som annonserer sine Gla’dags tilbud og aktiviteter. Har du lyst til å gjøre en god handel eller være med på en morsom aktivitet, da bør du legge turen til City Syd. Vi sees!

Rygge Storsenter
Gla’ dager er rett rundt hjørnet, og i den anledning trapper senteret opp med knasende gode tilbud til alle og enhver.

Senterleder Lene Hanche Hafskjold forteller at Rygge Storsenter har noe for store og små i en epost-samtale med City Syd.

– Kunder bør legge turen innom Rygge Storsenter under Gla`dager fordi vi har utrolig gode tilbud i butikkene 3 dager til ende. Vi skal ha utemarked hvor flere av butikkene flytter ut på parkeringsplassen på lørdagen fra klokken 12-16. På utemarkedet kan man gjøre gode kjøp til gode markedspriser. I samme tidsperiode skal Gla`toget kjøre rundt senteret med de som ønsker en togtur, det blir ansiktsmaling, hoppeslott og show med Kaptein Rødskjegg kl. 13, skriver Hafskjold.

Lørdag 20/6 kl. 10-12.30 vil det også arrangeres skattejakt for barna på senteret. Senterlederen synes Gla’ Dager er en fin kampanje som knytter lokalområdet sammen.

– Rygge Storsenter er med fordi vi har hatt en liknende kampanje i samme periode helt siden senteret startet for 8 år siden, og nå når det er en felles kampanje i området passet det derfor bra å samkjøre Rygge Storsenter sin sommerkampanje med Gla`dager i City Syd. Det er en fin kampanje som gjør at alle butikkene i Varnaveien/Høidenområdet er med på et felles opplegg, og hvor kundene kan dra fra butikk til butikk og oppleve markedsstemning, gode tilbud, samt aktiviteter for store og små.

MASVOtorget
Vår egen bruktbutikk vil selvsagt være åpen, og vi kan friste med mange gode tilbud. – I fjor hadde jeg blant annet samlet masse flettede kurver, det vet jeg er populært og mange vil ha de til blomster etc. De gikk unna på ett blunk, forteller Alf. I tillegg til bruktbutikken vil det være mulighet for alle og enhver til å være med å selge. Vi oppfordrer rett og slett folk til å rydde i skuffer og skap og selge det man ikke lenger har bruk for. De som ønsker å stille med salgsbod står selv ansvarlige for å prise varen og pengene beholder selgeren selv, vi stiller med bord og markedsplass, sier Markussen. I fjor hadde vi ca 50 utstillere til sammen, og der var nok bortimot 500 mennesker innom. Det kan lønne seg å være tidlig ute for både de som skal kjøpe og selge, de beste go’ bitene går bestandig først. Det var faktisk lang kø blant selgerne før vi åpnet i fjor, og vi måtte blant annet stille med egen parkeringsvakt.

– Hva kan folk ha med seg for å selge? 

– I prinsippet kan man ha med seg det meste, men det bør være ting som ikke tar for stor plass. Klær, sko, kopper og kar, porselen, duker, leker, sportsutstyr, for å nevne noe. Det finnes mange kreative folk som også lager ting selv, og det er populære innslag. Egenproduserte smykker eller bilder for eksempel, eller håndarbeid som strikk og søm. Barn, i følge med en voksen, kan også ha sin egen salgsbod. Kanskje er det leker eller klær som man har vokst ifra, og som kan komme andre til nytte og glede. Dette er en vinn-vinn situasjon og gjenbrukstankegangen er vi i glade i, sier Markussen.

Gjenbruk og re-design
Noen av våre deltakere vil være tilstede og vise frem produkter som blir produsert her, sier Andersen. Vi er stolte av å ha fått til denne «gjenbrukssirkelen», ved at noen av varene fra vår egen bruktbutikk blir forvandlet, altså sydd om eller malt om av våre deltakere, for så å selges i butikken Østenfor. Vi ønsker jo å trigge nysjerrigheten til kundene, og det vil bli gode tilbud også fra Østenfor denne dagen, sier Markussen.

Ingen værforbehold
Denne markedsdagen er det rett og slett ikke værforbehold. Blir det for ille, det vil si at regnet høljer ned, trekker vi inn og har markedet innendørs. Vi har nok av plass å ta av, sier Markussen. Men vi satser selvfølgelig på godt vær, god stemning og god kjøp og salgsånd. Vi vil dessuten lage i stand cafe med mulighet for både pølser og vafler, kaffe og is. Så alt skulle nå ligge til rette for et hyggelig basarmarked og vi ønsker velkommen til et friskt innslag til årets gla’dager i Varnaveien sier to fornøyde herrer, Markussen og Andersen.

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen 

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy