Image default
Hjem & Fritid

Hi-Fi Klubben, Moss: Alt skal være trådløst

Ingen vet bedre om hva som gjelder av streaming og høyttalere enn HiFi-Klubben Moss.

Trådløse multiromsystemer er det hotteste på markedet akkurat nå. Slike systemer gjør det mulig å spille av lyd i flere rom, som kun styres med en app på telefonen.

– Da har du tilgang til Spotify, Tidal og nettradio. Alt slikt er tilgjengelig i appen, og dette gir muligheter for å spille musikk overalt. Så det er veldig populære systemer, som er enkle å bruke fordi det er appbasert. Trådløst har kommet for å bli. Det er gøy og lett, alt du trenger er nettverk og smarttelefon, sier Simen Kull, daglig leder hos HiFi-Klubben Moss på Rygge Storsenter.

Et system for alle
Trådløse multiromsystemer er høyttalere i hvert ønskede rom, eller en spiller koplet til forsterker og lignende. Systemet kan man bygge på akkurat som man vil.

– Dette er systemer for absolutt alle. Kundegruppa for trådløse multiromsystemer kan være alt fra «Jørgen» på 15 til «Kari» på 90 år. Alle som har en iPad eller smarttelefon kan få glede av dette, sier Kull.

Sonos, Heos og Bluesound
Fra 1998 kroner og oppover ligger høyttalerne på. Det mest populære systemet hos HiFi-Klubben er fra merket Sonos, som har eksistert lengst. Hakk i hel følger konkurrenten Heos, som ligger i samme prisklasse. Et litt mer kostbart system, som også gir bedre lyd enn de billigere variantene, er derimot Bluesound.

– Det er litt mer for nørden. Her er det støtte for litt andre lydformater, som kanskje ikke er så attraktivt for mange. Men for de som ønsker seg noe bedre, de bør gå for Bluesound. Det gjør samme jobb som de andre systemene og litt til, forteller daglig leder.

Bluetoothsystemer
Andre streamingtilbud kan være enklere systemer, som for eksempel benytter seg av blåtann.

– Slike systemer kobles telefonen til gjennom blåtann og man kan spille av lyd. Forskjellen er at du ikke kan bruke disse systemene for å spille av i flere rom. Det er mange som bruker dette systemet til TVen for å slippe kabler, sier Kull.

Superproduktet Zeppelin
Høyttaleren med samme navn som 70-talls hardrockbandet, har både blåtann, Apple Air Play, Spotify – ja, alt som kan tenkes integrert. Dette er 3.generasjon av den første ipod dockingen som ble kalt «high end docking».

– Denne høyttaleren bygger på en ganske heftig arv. Dette kan regnes som en av de beste på markedet. Denne Zeppelin kom ny nettopp og er helt trådløs. Det har den ikke vært før. Den er veldig kul og veldig populær. Dette er mye på grunn av utseende og knallbra lyd, sier Kull.

Med Apple Air Play, Apple sin egen streamingløsning, blir dette konkurrenten til multiromsystemene. Før var Zeppelin kun beregnet for Apple-produkter. På grunn av blåtann kan flere merker benytte seg av høyttaleren.

– Jeg vil si Zeppelin er for de som har lyst på et stereoanlegg, men ikke har plass. Den låter som et kult, lite stereoanlegg, men har ikke flere bokser. Rett og slett. Det er en veldig, veldig kul sak, sier daglig leder.

Gode lydløsninger til folk flest
Kull har selv lang erfaring fra HiFi-klubben og han digger konseptet om bedre kvalitet til folket. Det er ikke noe bruk og kast hos HiFi.

– Vi vil levere gode lydløsninger til folk flest. Der er vi såpass sikre i saken at vi gir 6 års garanti på alle produktene vi selger. Hittil har vi ikke tapt noe penger på det, produktene våre er så gode. Tanken er at vi er en spesialistbutikk til musikk og lyd. Dette kan vi, smiler han.

Tekst og foto: Charlotte Bøhm

charlotte@pspress.no

Related posts

Jan måker plass til sin nye arbeidshverdag

mortensen

Scandic Markiser Moss: Våre kunder vil ha solskjerming og le

mortensen

Skousen Moss: Har nødnummer om noe skulle ryke….

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy