Image default
Bilfestivalen 2019

Ny Subaru Forester som hybrid

Nå er den robuste SUV-en Subaru Forester her som hybrid, og den kommer selvfølgelig med permanent symmetrisk firehjulstrekk og testvinnende EyeSight førerassistansesystem som standard.

Nye Subaru Forester Hybrid 2020-modell har et høyere dreie-moment og forbedret akselerasjon takket være den elektriske motoren, samt et lavere forbruk. Subaru har utviklet et unikt hybridsystem som ikke går på bekostning av det permanente firehjulstrekksystemet som har gjort oss til verdens mest valgte merke med 4×4. I Subaru Forester Hybrid kan du være trygg på at du alltid kommer deg fram.

HYBRIDTEKNOLOGI 
Subaru sitt anerkjente og utprøvde AWD-system er nærmest uendret i hybrid- modellene. Det unike med Subaru sitt permanente symmetriske firehjulsdrifts- system er at alle hovedkomponenter i drivverket, som girkassen, mellomakselen og bakre differensial, ligger i en symmetrisk linje bak BOXER-motoren som resulterer i en 50:50 vektfordeling. Dette gir en gunstig vektfordeling foran og bak, og ikke minst sideveis. Det permanente symmetriske firehjulsdriftssystemet har et lavere tyngdepunkt enn andre systemer, og overfører kreftene til under- laget gjennom alle fire hjul til enhver tid.

REDESIGNET GIRKASSE
CVT-girkassen er derimot totalt redesignet og det er implementert en 10kW elektro- motor i bakkant av CVT-enheten. Motoren virker både som fremdriftsmotor og som en dynamo ved regenerering. Motoren er koblet til et 118,4 volt litium-ionbatteri som er spesialdesignet for hybriddrift.

REDUSERT DRIVSTOFFORBRUK 
Den elektriske motoren kan gi kraft til drivlinjen alene, eller i kombinasjon med forbrenningsmotoren. Ved høyere hastighet, når den elektriske motoren har liten eller ingen effekt, kobles denne helt ut via en clutch for å unngå unødig friksjons- tap, og derav høyere bensinforbruk og utslipp. Kraften for igangsetting kommer normalt fra den elektriske motoren. Når hastigheten øker, eller når det gis et visst gasspådrag, vil Boxer-motoren starte for å assistere den elektriske motoren med tilstrekkelige krefter.

BEDRE AKSELERASJON OG DREIEMOMENT
Når rask akselerasjon er ønskelig brukes kreftene både fra el-motoren og Boxer-motoren kombinert for mest mulig effekt. EV-kjøring inntreffer ved lavere hastighet opp til 40 km/t, der Boxer-motoren normalt sett vil ha dårlig drivstofføkonomi og dreiemoment. Når ladenivået på høyvoltbatteriet er lavt, vil Boxer-motoren starte automatisk og bidra med ladning. Ved høye turtall på Boxer-motoren, kobles  el-motoren automatisk ut for å unngå unødvendig friksjonstap

NY BIL OG NYTT DESIGN
Den høyreiste designet gir Forester Hybrid et sporty preg og sørger for at du har optimal sikt. Nye LED frontlys gir bilen et tøft ørneaktig uttrykk. Et standard off-road kit gir nye Forester et mer robust utseende, og en rekke oppgraderinger har blitt gjort slik at bilen fremstår som barskere enn sin forgjenger. Interiøret har også blitt oppgradert og føles mer luksuriøst, med blant annet LED interiørlys.

AVANSERT SIKKERHETSPAKKE
Nye Forester Hybrid kommer med det anerkjente førerassistansesystemet EyeSight som hjelper deg å forebygge kollisjon, om du et øyeblikk skulle være uoppmerksom. Som et ekstra par øyne på veien, bruker EyeSight to stereokameraer som fanger opp tredimensjonale fargebilder med utmerket bildegjenkjenning, på nesten samme måte som det menneskelige øyet.

I tillegg får du den Avanserte Sikkerhetspakken på utvalgte modeller som inneholder: Sidespeil Monitor, Driver Monitoring System, Blindsonevarsler, Ryggeassistanse som varsler og hindrer fører fra å rygge ved kryssende trafikk eller ved andre hindringer bak. Automatisk fjernlys på/av og Automatisk avblendbart innvendig speil.

DRIVER MONITORING SYSTEM 
Dette er et nytt sikkerhetssystem som sørger for trygghet for sjåføren ved å gi beskjed hvis blikket viker fra veien. Systemet sørger for gjenkjennelse av sjåføren og stiller inn setet og sidespeilene mm. etter sjåførens preferanser.

NYE SUBARU GLOBAL PLATFORM
Nye Subaru Forester Hybrid er bygget på Subaru Global Platform som betyr at modellen har bedre retningsstabilitet, mindre krengning, og bedre fjæring.

Bilen er utstilt på Bilfestivalen!

Related posts

Født til «noe med bil»

mortensen

VW T-Roc velutstyrt kompakt SUV

mortensen

Camry er tilbake – nå som hybrid

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy