Image default
Fritid

«Happy Golf» for voksne damer

Den idylliske golfbanen på Ekholt passer for de fleste. Vanskelighetsgraden er «sånn passe» og det viktigste du må ha med deg er godt humør. Her er forholdene lagt til rette, slik at alle kan spille etter sin egen kapasitet.

Lillian Mollat kan ikke få fullrost banen og den dugnadsbaserte klubben. Vi har vår fulle hyre med å holde følge der hun raser av sted på den lille røde elektriske golfscooteren frem til neste hull. Hun bremser opp ved siden av ballen og svinger køllen. Ballen får en elegant bue og havner noe lenger unna hullet enn beregnet. 

Happy Golf
Noen vel innøvde «golfgloser» forteller medspillerne om at hun var fornøyd med slaget, men slett ikke med hvor ballen til slutt havnet. Damene rundt henne smiler og gir henne de nødvendige komplimenter. Nettopp slik man skal gjøre på golfbanen. 

De har årelang erfaring disse tre damene som går i en flight på det grønne gresset på Ekholt. Her møtes de hver onsdag og fredag rundt klokken 1000 og spiller det de enstemmig kaller for «Happy golf». Ja – hvis været er bra da… Gode råd og forklaringer på hvordan slaget skulle vært slått, mangler nok ikke, men det er for det meste bare smil og pur glede.

Holder at èn bøyer seg
Da det var duket for putting foregikk den etter alle regler og forskrifter. Det hele var helt etter boka, men Høyda Avisas utsendte stusset da han observerte at de ikke merket ballen på green, eller tok ballen ut av hullet etter puttingen. Hans noe spørrende utrykk ble smilende kommentert med at han måtte da forstå at det var unødvendig at alle skulle måtte bøye seg. Det var bare en av damene som hadde gode knær, så hun plukket opp ballene av koppen. Og merking av ball er for de uøvede. Det var jo bare å ikke treffe ballen til medspillerne. Enkelt nok.

Tidligere Mørk
Vi blir fortalt at endel av spillerne denne dagen hadde historie fra banen til han Peder Mørk i Spydeberg. Der hadde de hatt golfglede i mange år, men etter hvert ble Mørkbanen litt lang og kjøreturen til Spydeberg gikk lenger like greit. 

Da så Ekholtklubben gikk til anskaffelse av den første elektriske scooteren, meldte de overgang, og siden har de spilt på det grønne gresset i Rygge. Peder var oppriktig lei seg da de flyttet, men utrykte full forståelse for valget.

Godt miljø
Ekholtbrukets Golfklubb har et fantastisk miljø og mange utrolige hyggelig medlemmer – mener Lillian Mollat, og legger til at de stiller opp hver onsdag og fredag med kaffe og vafler til deltagerne i «Happy Golf» gjengen. 

Dugnadsånden i denne lille golfklubben er vanvittig bra. Medlemmene stiller opp stort antall når det er snakk om å holde klubben i gang. De bemanner klubbhuset og stiller opp med raker og skuffer om det er banen som trenger litt finpuss. Dette holder prisnivået på et akseptabelt nivå og skaper samhold i klubben. 

Ekholtbruket Golfklubb
Med en medlemsmasse på aldersnivå «litt voksne» er det godt å komme til Ekholtbruket Golfklubb. Her blir man tatt imot av mennesker som forstår seg på noe høyere gjennomsnittsalder og forholdene blir lagt til rette for det nivået du er på. Har du ikke spilt golf før, er du hjertelig velkommen til informasjon og anledning til å prøve ut denne fantastiske sporten. Introduksjonskurs blir regelmessig arrangert slik at du kan komme gjennom «inngangsporten» til golfspillets forunderlige verden. Sporten som favner alle og gir poeng etter det nivået du er på.

Her er det godt å være – smiler Lillian Mollat da hun ankommer klubbhuset etter en deilig golfrunde i det fine været. Der er vaflene klare og kaffen varm. 

Synes du dette høres ut til å passe for deg? Ta kontakt eller kom en tur ut til banen på Ekholt. Vi ønsker nettopp deg som nytt medlem her hos oss!

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Et «hemmelig» eldorado for spillere, på Høyda

mortensen

Vårdugnad på golfbanen på Ekholt

mortensen

Smilegaranti med elsykkel hos Sport 1

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy