Image default

Det hersker liten tvil om at Sport 1-butikken på Rygge storsenter har gjennomgått en real facelift den siste måneden. Butikken fremstår som ny, men fagkunnskapen til de ansatte er den samme gode gamle.

For under to uker siden kunne daglig leder Peter Nieuwlaat ønske velkommen til sin «splitter nye» Sport 1-butikk på Rygge storsenter. Ny er den ikke i ordets rette forstand, for Nieuwlaat har faktisk drevet sin fagbutikk på senteret i hele 13 år. Nå har den imidlertid fått seg en real facelift.

– Det kan du trygt si. I løpet av de 14 dagene i oktober som vi valgte å holde helt stengt i har vi pusset opp alt i fra gulv og til vegger og tak. Nå fremstår vi som en moderne sportsforretning og vi er selvfølgelig stolte over sluttproduktet, forteller han fornøyd.

Nye muligheter
Selve størrelsen på lokalet er den samme som tidligere, men det er vel også det eneste som er likt. Nå fremstår butikken i en lekker sort drakt med langt renere linjer. 

– Vi har fått en helt annen look og det er mye takket være vår nye innredning. Den gir oss anledning til å vise frem varene våre på en langt bedre måte, i tillegg til at den tillater oss å ha flere varer utstilt. Det er jo ingen ulempe, smiler Nieuwlaat.

Gode tilbakemeldinger
Det er ikke bare sjefen sjøl som er fornøyd med butikkens nye look. Det er også kundene. Tilbakemeldingene så langt har vært udelt positive.

– Det kommer daglig folk innom som gir tommelen opp for hva vi har fått til. Mange synes i tillegg at den har blitt vesentlig mer synlig. Det som mange nevner er at de nå legger merke til butikken med en gang de kommer innenfor hoveddøren til senteret. I tillegg får vi mye skryt for måten vi har valgt å fremheve varene på, uttaler han.

Kan sportsfaget
Vegg i vegg med Sport 1-butikken ligger en av områdets mange outlet sportsbutikker. Nieuwlaat lar seg verken bekymre av denne eller de andre konkurrentene. Han mener at de på mange måter står for noe annet.

– Vi skiller oss ut i dette handelsområdet ved å være det jeg kaller for en faghandel. Vi er gode på fag og har høy kompetansegrad innenfor være satsningsområder slik som løp, sykkel og langrenn. Til sammen har jo vi som jobber fast her over 80 års erfaring med faget og det kommer godt med når vi skal gi våre kunder veiledning. Jeg tenker ikke så mye på hva de andre gjør. Vi må konsentrere oss om oss selv. Skal jeg mene noe så må det være at sportsbutikkene her i området på en måte supplerer hverandre og det er jo bra for våre kunder, svarer Nieuwlaat. 

Klager ikke
I likhet med så godt som de fleste andre i sportsbransjen så har også Sport 1-butikken på Rygge storsenter opplevd et godt år, mye takket være at koronaens inntog som førte til økt interesse for trening på hjemmebane. I tillegg kom jo sommerferien hvor mange av oss utforsket Norges land via for eksempel gåturer i fjellet og sykkelturer i nye og ukjente landskap. Det utløste selvfølgelig et behov for kvalitativt utstyr. Om 2020 vil bli «all time high» vil ikke Peter Nieuwlaat spekulere i, men at det har vært et godt driftsår kan han nikke godkjennende til.

Ny butikk på trappene
Den massive konkurransen innenfor sportsbransjen har ikke gjort Peter Nieuwlaat mindre lysten på å satse fremover. Nå planlegger han og sønnen Simen sin andre butikk. Den ser de for seg at vil åpne høsten 2022. En ny sportsbutikk i Høyda-området?

– Nei, det vil i så fall ikke være i regi av oss. Vi legger nå planer for å åpne en faghandel innenfor sport i Fredrikstad. Nærmere bestemt på andre siden av Kråkerøybrua. Hvis byggingen går som planlagt vil vi kunne tilby Fredrikstadfolk topp service om halvannet års tid. Det gleder vi oss til, avrunder han.

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Din Veske i nye flotte lokaler

mortensen

Garderobemannen på Høyda

mortensen

Coop Obs: Fårikålen holder fortsatt stand

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy