Image default
Trening

I full trening helt frem til fødselen

Jannicke Bere (43) har trent siden tenårene, og hun har fortsatt vært en flittig bruker av Toppform Fitness treningsstudio også etter at hun ble gravid. Hun besøkte studioet hver dag, selv om magen vokste med hennes lille sønn Elon Anker inni. 

Treningen har vært en naturlig del av vårt liv gjennom mange år – forteller Jannicke Bere (43) på spørsmål om hvorfor hun benyttet treningsstudioet Toppform Fitness så langt inn i graviditeten. Det var ingen problemer med å fortsette treningen, men det er jo visse hensyn man må ta underveis. Det viktige er å la kroppen bestemme, er hennes melding til sine medsøstre.

Veltrent baby
Siste dagen hun var på trening, var 3 dager før termin. Sønnen brukte tre dager over tiden på å komme, men legen sa at det var fordi den lille gutten hadde så brede skuldre at det tok litt mer tid. – Han hadde jo vært med på trening i ni måneder, så det var nok ikke så rart at han var blitt ganske veltrent og muskuløs – smiler Jannicke. Hun mener bestemt at hennes treningsiver og utholdenhet var til god hjelp under fødselen som ellers forløp veldig greit. Hun hadde jo alderen litt imot seg, med tanke på at det var gått 18 år siden siste fødsel. Jannicke er ikke i tvil om at treningen hennes både før og under svangerskapet har hvert til god forebyggende hjelp for både henne og barnet.

Supporterklubb
Motivasjonen har ikke vært noe problem forteller Jannicke. På treningssenteret er det mange pensjonister som trener på dagtid. I begynnelsen var de veldig bekymret for meg og passet hele tiden på. Etter hvert ble disse herlige menneskene nesten som en egen supporterklubb for henne og den kommende sønnen. De ventet i spenning hver dag den siste tiden på om jeg skulle dukke opp – sier hun og legger til – at den varmen og omsorgen denne gjengen utviste, var gull verdt på de litt tunge siste dagene før terminen. Dette var fantastisk rørende å oppleve. Hun ber oss rette en hjertelig takk til Toppform Fitness og til hennes treningskamerater for all støtte og support. 

Klar for trening
Jannicke var klar for trening så snart hun hadde kommet hjem fra fødestuen. Optimistisk og full av motivasjon reiste hun på trening med sin lille nyfødte i bagen. Da hun smilende entret treningslokalene, og var klar for nye økter med styrke trening, kom den nedslående beskjeden. Hun måtte nok drøye noen uker til. Regelen er seks uker etter fødsel før forsiktig trening kan gjenopptas. Hun fikk lov til å bevege seg, og måtte ta til takke med noen minutter på tredemøllen. 

Hun kunne smilende betro oss at det var kommet noen nye kryss på kalenderen. Seksukersdagen var markert med rødt og nedtellingen hadde startet. Både hun og mannen Erlend (48) gleder seg stort til de «vanlige» dagene kan begynne igjen.

De gleder seg alle til normalen igjen. Nå går dagene med til baby kos, bleieskift og lange turer med vogna i nabolaget. Litt trening er jo det også smiler hun, men er nok av den oppfatning at dette er mer som trim… Hva hun nå mener med det?

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Miin helse

mortensen

Energidagen lørdag 18. september: Tren gratis på fire treningsenteret på Høyda

mortensen

Sport 1 setter sikkerheten i høysetet – Slår et slag for pigger og refleks

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy