Image default
Nytt på Høyda

Nå har Spenst Moss satt kronen på verket

I september foretok Spenst Moss en skikkelig ansiktsløftning. Til tross for den reale oppgraderingen følte de ikke at de var kommet 100% i mål. Det har de imidlertid gjort nå.

Januar måned er høytid for spreke nyttårsløfter. Mange går høyt ut og lander dessverre alt for tidlig. En måte å bøte på denne utfordringen er å delta på gruppetimer. Da får man automatisk noen å trene sammen med, det blir mer sosialt og ikke minst langt enklere å holde motivasjonen ved like over tid.  Hos Spenst Moss på Høyda har de i lang tid satset hardt på gruppetimer. I menyen finner man blant annet aktivitetene «Indoor running» og «Indoor walking». Begge foregår på tredemølle og det er blant annet på dette området at treningssenteret i Seas-bygget har tatt grep.

– Etter en evalueringsrunde fant vi ut at vi hadde behov for mer plass i studioet i andre etasje. Det var kun mulig hvis vi fikk anlagt mer gulvplass. Den eneste måten å få til det på var å bygge et tak over den ene av våre fire squash-baner. Det har vi nå gjort og dermed har vi fått slått to fluer i en smekk. Oppe har vi fått den plassen vi sårt hadde behov for til trening med apparater, og i første etasje har vi fått bygd opp en splitter ny løpesal med 14 tredemøller. Det har medført at vi nå sitter igjen med en squash-bane mindre enn tidligere, men det er helt uproblematisk. Det er squash-timer nok til alle fortsatt, forklarer daglig leder Thomas Solberg.

Luft nok til alle
Det er en innbydende løpesal som møter oss når vi får en omvisning i første etasje. Det første vi legger merke til når vi går inn i rommet bortsett fra den innbydende fargen på veggene er den gode ventilasjonen.  Det har tidligere vært en utfordring.

– Vi skal ikke stikke under en stol at det ble fort tropetilstander når vi kjørte fellesøkter i den forrige løpesalen. Den utfordringen har vi nå fått under kontroll. Her inne er det nok luft til alle, smiler Solberg som legger til at det fortsatt er 12 tredemøller disponible også i andre etasje. 

Effektiv trening
Løpetrening med instruktør er i og for seg ikke noe nytt fenomen innenfor gruppetrening. Det har Spenst Moss allerede drevet med i flere år. Solberg ser at både løpetrening og gange på tredemøllen er svært populære aktiviteter blant medlemmer i alle aldersgrupper. 

– Vi har jo alltid hatt en høy andel av løpere som har frekventert hyppig på tredemøllene når det har vært dårlige løpeforhold utendørs, men nå ser vi også at flere benytter de til å gå på. 

Gjerne i kombinasjon med styrketrening. Forskning har jo vist oss at det å gå faktisk er en svært effektiv treningsform, og på tredemøllen har man jo muligheten til både å styre hastighet, samt å legge inn bakketrening hvis ønskelig. Det er altså ikke så mye som skal til for å komme i bedre form. 

Tommel opp fra medlemmene
Selv om den nye løpesalen i første kun har eksistert i en snau måned, så viser belegget allerede at det har vært en fornuftig innvestering. Til tross for at en squash-bane har blitt ofret i prosessen, så har medlemmene generelt gitt tommelen opp for tilbudet.

– Mitt klare inntrykk er at våre medlemmer nå er svært fornøyde med hvordan vi fremstår. Med den nyetablerte løpesalen og den ekstra plassen vi har fått til trening i andre etasje føler vi så absolutt at vi har kommet i mål. Det er slik vi ønsker at «nye» Spenst Moss skal fremstå, avrunder daglig leder Thomas Solberg.

Av Petter Andresen

Related posts

Nå kommer Intersport Outlet til Høyda

mortensen

CAS – Computer Accessories Scandinavia

mortensen

Fotskanner hos Tools AS

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy