Image default
Høyda

Nissetoget 2021 snart klart for avgang

Det er riktignok noen dager igjen til årets nissetog forlater perrongen ved Høyden postkontor, men det er lov til å begynne å glede seg allerede. 

For 11. gang kan handelsstanden på Høyda, det vil si «På Høyda – Midt i Moss» i sammen med Rygge storsenter og M8 handelsområde snart ønske velkommen til sitt eget nissetog. Et kjærkomment innslag for både små og store i ellers så travel juletid. Det er bare å finne frem nisselua, oppfordrer prosjektleder Tina Lorentzen i «På Høyda – Midt i Moss».

– Nisselua må på for at vi skal få skikkelig julestemning. Hvis folk kan ta med seg den og en god porsjon godt humør så skal vi by på resten som må til for å få til et vellykket nissetog, smiler hun.


Fulladede batterier
Det er nok ikke bare den yngre garde som gleder seg til årets nissetog. Det gjør også arrangøren.

– Vi har jo ladet batteriet nå i et par år, så energien er til å både ta og føle på. Nissetoget har jo blitt en tradisjon som vi er svært stolte over, og som vi tror at svært mange mossinger setter stor pris på. Oppmøtet tidligere år tyder i hvert fall på det, smiler Lorentzen

Møt opp tidlig
I år arrangeres Nissetoget på Høyda torsdag 25. november. Starten er som vanlig på plassen ved siden av Høyden postkontor. Her vil plassen fylles opp av traktorer med hengere og Lorentzen råder alle som har lyst til å delta om å være tidlig ute.

– Selve nissetoget vil rulle ut fra parkeringen klokken 17.00, og i den forbindelse vet vi av erfaring at det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg plass i en av traktorhengerne. Det samme gjelder de som ønsker å en julelykt under ferden. Her kommer vi til å dele ut fortløpende så langt beholdningen rekker. Vi anbefaler derfor alle om å møte senest et kvarter før avgang, forteller hun.

Ut på tur
For å komme i skikkelig julestemning vil selvfølgelig et nissekorps følge toget. Tradisjonen tro går turen først innom Vingparken før kursen blir satt mot Rygge storsenter. Arrangørene lover at det underveis ikke kommer til å være behov for tjenesten «buss for tog». Når man ankommer storsenteret vil det bli tenning av julegranen under kyndig oppfølging av selveste julenissen. Han vil senere dele ut godtepose til alle barna inne på storsenteret. Arrangørene håper at toget skal kunne tenne en aldri så liten julegnist hos deltagerne.

– Uavhengig av om det er snø denne dagen eller ikke så har vi selvfølgelig troen på at vi skal klare å få folk i julestemning. Alle lyktene hjelper oss jo godt i gang med denne oppgaven. Så har vi tenningen av julegrana som vil forsterke dette ytterligere. Som prikken over i-en har vi jo den berømte godteposen til slutt. Da tenker jeg at julestemningen trenger seg på hos de aller fleste. Vi har lykkes tidligere og derfor ser vi ingen grunn til at det ikke skal skje igjen, snø eller ikke snø, ler Lorentzen.

Tekst Petter Andresen
Foto Jørn Mortensen

Related posts

Kjellerbrønnen på Carlsminde

mortensen

Kreatif AS med nytt konsept Nettbutikk for alle

mortensen

Konferansesenteret i Helseparken – et tilbud for alle

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy