Image default
Bil Nytt på Høyda

Moss To-Takts drømmebygg

I år feirer Moss To-Takt AS 60 år. Hva kan da være en bedre gave til seg selv enn å åpne byens mest moderne og fremtidsrettede bilforretning?

Bileventyret startet i Møllergata i Moss sentrum tilbake i 1960. Siden den gang har firmaet hatt tilholdssted både i Rabekkgata og i Kvaenveien, før de til slutt valgte å etablere seg mer sentralt på Høyda. Nærmere bestemt i krysset Midtveien/Varnaveien. Eier Kjell Rune Hansen har i lang tid hatt en drøm om å kunne samle alle firmaets bilmerker under ett tak. Denne måneden ble ønsket oppfylt. Da kunne han ønske velkommen til Moss To-Taks nye praktbygg. Et bygg som er synlig stort sett hvor man befinner seg i området.

Ole Petter Løkkeberg og Kjell Rune Hansen ønsker velkommen til det flotte bygge på Høyda

– Er det ikke flott? 
Tenkt at det kun er ett år siden spaden ble satt i jorda, og allerede nå kan vi ta det i bruk. Hele 7600 kvadratmeter fordelt på fire etasjer. Jeg må bare innrømme at vi er mektig stolte over sluttproduktet og vi gleder oss stort til å ta det i bruk, uttaler Hansen opprømt.

Noe unikt
Vi skjønner godt at Hansen er stolt, for det nye To-Takt-bygget er virkelig en lekkerbisken. Her er det rett og slett ikke spart på noe.

– Vi har hatt som mål å bygge et fremtidsrettet bygg og det føler jeg at vi har lyktes godt med. Utvendig har det jo fått en helt unik og elegant look, og når det er sagt så har vi ikke akkurat spart på noe innvendig heller. Dette kommer garantert til å bli et sted hvor både vi og de andre leietagerne i bygget kommer til å trives godt. Spesielt når vi tar i bruk den flotte takterrassen, smiler Hansen.

Isskrape til salgs
I det nye signalbygget i krysset Varnaveien/Midtveien er det ikke bare Moss To-Takt AS som i disse dager flytter inn. Det gjør også Varna Legesenter og eiendomsmeglerselskapet RE/MAX. De to første etasjene vil bilforretningen disponere selv. Første etasje er forbeholdt nye biler, mens alle bruktbilene vil få sitt nye hjem i etasjen over. Det gleder Hansen seg til.

– Med tanke på hvilken årstid vi nå går inn i så skal det bli godt å kunne vise frem alle våre bruktbiler rene og pene, og fri for snø og slaps. Jeg tror vel ikke at det er en bilforhandler i denne byen som har skrapet så mange bilruter vinterstid som det jeg har gjort opp gjennom, så dette skal rett og slett bli befriende, smiler han.

Pilotbutikk
Med på rundturen i nybygget er også daglig leder Ole Petter Løkkeberg. Han er i likhet med sjefen full av lovord om deres nye storstue.

– Det du ser her er fremtiden. Moss To-Takt AS er faktisk den mest digitaliserte Hyundai-forhandleren i hele Europa. Vi fikk æren av å være først ut av alle forhandlere og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. Her kan du få deg en kaffekopp før du i ro og mak kan skreddersy din egen bil på en av våre spesialskjermer rundt om i lokalet. Da dette er gjort kan du sende sluttproduktet rett til vår selger, eller hjem til deg selv hvis du ønsker å bruke mer tid, forklarer Løkkeberg.

«Allsang i Varnaveien»
Det er enkelt å la seg imponere når man vandrer rundt i det nye To-Takt bygget på Høyda. Det er helt tydelig at det er brukt mye midler på smarte løsninger og finurlige detaljer. Bygget oser rett og slett av høy kvalitet uansett hvor man beveger seg. Selv om takterrassen imponerer oss med sin flotte utsikt og elegante fremtoning, så lar vi oss faktisk også imponere av deres garasjeanlegg, inklusive «sykkelhotell». Da tenker vi ikke først og fremst på utformingen, men mer på den tiltenkte bruken.

– Det er jo ingen hemmelighet at vi har større planer for dette garasjeanlegget enn kun oppbevaring av biler og sykler. Her er det også tatt høyde for å kunne arrangere konserter. Drømmen var å kunne åpne bygget med en konsert med CC Cowboys i kjelleren, men det lar jo seg ikke gjøre i disse koronatider. Selv om moroa er satt på vent foreløpig så kan jeg love at vi skal komme sterkt tilbake. Vi har jo tross alt tillatelse til å ha 500 personer her nede og da bør det jo være gode muligheter for topp stemning, sier Kjell Rune Hansen.

Nytt verksted
Det er ikke bare i nybygget til Moss To-Takt AS som får et aldri så lite ansiktsløft i disse dager. Det gjelder også for deres eksisterende bygningsmasse. 

– Vi kommer til å ta dette litt for litt. Akkurat nå fokuserer vi på å bygge opp et flunkende nytt og moderne verksted. Det arbeidet er vi allerede godt i gang med. I tillegg til dette flyttes også klargjøringsavdelingen inn i det bygget som frem til nå har huset Hyundai. Her vil det også komme en gigantisk storskjerm på hele 350 kvadratmeter på taket som vi håper skal bli flittig benyttet.

Teamwork
Når man i tillegg tar med at torget mellom bygningene også har fatt seg et realt løft, så forstår man at Kjell Rune Hansen virkelig har investert i fremtiden. Selv om han er mektig stolt over nybygget, så finnes det faktisk noe annet som han setter minst like høyt.

– Vi hadde ikke klart dette uten den velviljen til alle våre ansatte. De har jobbet og slitt på en byggeplass i ett helt år uten noen for form negativitet. I tillegg har de prestert det kunststykke å levere like gode resultater som i 2019. Det bøyer jeg meg i støvet for. Denne gjengen er bare fantastisk, skryter innehaveren.

Mot nye mål
Med nytt praktbygg og vesentlig bedre eksponeringsmuligheter for både nye biler og bruktbiler så er det vel naturlig å gå for en «all time high» når det kommer til omsetning i 2021?

– Det er jo helt klart planen. I år har vi solgt over 500 biler og det er vi selvfølgelig godt fornøyde med. Neste år derimot sikter vi oss inn mot å øke dette tallet med minimum 100 biler til. Med den gløden vi har her nå så tror jeg så absolutt at det lar seg gjøre, avslutter Kjell Rune Hansen.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen


Related posts

Feel inn i lokalene etter Hanne’s

mortensen

Nissan Ariya et av årets beste bilkjøp?

mortensen

Skoda Enyaq iV80: Romslig, komfortabel – og går langt

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy