Image default
Bil

Nye Ford E-Transit med løsninger for flåtestyring av kjøretøy

I forbindelse med den globale avdukingen av nye Ford E-Transit annonserte Ford også at de vil utvide tilbudet av flåtestyringsverktøy. Disse vil levere kjøretøydata og laderapporter fra elektriske biler, men også løsninger som sikrer kjøretøyene og hjelper sjåførene til å kjøre pent.

Med de nye flåtestyringsverktøyene fra Ford Commercial Solutions er energiovervåkning og andre tjenester enkelt tilgjengelig både gjennom en mobilapp og som nettbasert programvare. Dette skal hjelpe flåteeiere og næringslivet med en problemfri overgang til elektriske kjøretøy. Flåtestyringsverktøyene blir tilgjengelig når de første E-Transit-kundene får den nye helelektriske varebilen – med anslått rekkevidde på opptil 350 km – våren 2022.

– Nå skal Ford gi bedriftene innsikt som gir dem maksimalt utbytte av sine elektriske kjøretøy. Våre nye tilkoblede tjenester og telematikkløsninger skal ikke bare effektivisere bruken av bilene og jobben den enkelte sjåfør gjør. De skal bidra til at bedriftene kan fokusere på å levere bra tjenester til sine kunder, sier chief operating officer i Ford Commercial Solutions, Julius Marchwicki.

Med de nye flåtestyringsverktøyene for elektriske biler kan flåteeiere overvåke hvert enkelt kjøretøy, styre energibruken og få linnsikt i hvordan bilene presterer. Ved hjelp av data som kWh-forbruk, ladehastighet samt gjenstående rekkevidde til el-bilen er tom for strøm blir det enklere å forstå hvordan flåten skal styres for å utnytte bilene enda bedre og minimere tiden de ikke er i bruk.

Det blir blant annet mulig for flåteansvarlige å fjernstyre ønsket temperatur i kupeen under lading. Da trenger ikke sjåførene å bruke batterikapasitet til dette når arbeidsdagen starter. Hvis det elektriske kjøretøyet ikke er satt på lading blir det varslet. Andre funksjoner gjør det enkelt å betale for offentlig lading – eller tilbakebetale ansatte som har ladet yrkesbilen hjemme.

«Sjåfør-coaching» innebygd i bilens system
Ford Commercial Solutions utvider også tilbudet til sine flåtekunder ved å forbedre både sikkerhet og ytelse. Med det nye SYNC 4-infotainmentsystemet leveres det et talebasert system som sier fra når sjåføren bryter fartsgrensen, akselerer kraftig, bremser brått, lar et nyttekjøretøy med diesel- eller bensinmotor gå på tomgang eller har glemt å feste sikkerhetsbeltet. Talebeskjeden vil da be sjåføren om å endre sin adferd.

– Vi har fra mange kunder hørt hvor viktig denne type veiledning av sjåføren er. Ved å integrere dette direkte i bilene våre vil bedriftene lettere bidra til trygg adferd i trafikken, kjøre mer energieffektivt og redusere slitasje på varebilen – uten å installere noen nye systemer, sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Advarsler om tyveri og skadeverk
Ford Telematics vil også levere nye systemer som advarer flåteansvarlig dersom en bil blir stjålet, brukes uten tillatelse, blir tauet eller ødelagt når den står parkert. GPS-signaler gjør det dessuten mulig å se hvor kjøretøyene er, også når de ikke er i bruk.

Ford skal også tilby integrert Driver ID. Det gjør det enkelt for dem som styrer flåten å knytte riktig bil til riktig sjåfør. Vel inne i bilen identifiserer sjåføren seg med en egen kode i SYNC-systemet. Å knytte bil og sjåfør sammen åpner for en rekke muligheter for å bedre kunne analysere ytelsesberegninger og dermed kunne gi bedre sjåfør-råd uten bruk av annen programvare enn det som allerede er i bilen.

Motta kjøretøydata sømløst rett inn i egne systemer
Alle disse mulighetene bygger på Ford Telematics eksisterende tilbud som inkluderer sporing via GPS, geofencing-muligheter, bilens tilstandsrapport, energiforbruk med mer.

Flåteoperatører kan nå også se og overvåke nøkkeldata fra ikke Ford-biler direkte gjennom Ford Telematics sammen med data fra Ford-kjøretøyene, slik at de kan maksimere oppetid, planlegge vedlikehold og levere forbedret kjøreveiledning uten å bruke flere programvareløsninger.

Med den nye Ford Telematics Drive-appen kan tidkrevende arbeidsoppgaver for både sjåfører og flåteansvarlig gjøres mer effektivt. Appen hjelper sjåføren å melde inn hvilket kjøretøy som brukes, digitaliserer daglige kjøretøysjekker og rapporterer feil eller annet direkte til dem som har ansvaret for flåten.

Ford Commercial Solutions kan også tilby Ford Data Services. Dette gir store flåteeiere muligheten til å få skreddersydde data fra egne kjøretøy via skyløsning for enkel integrering i egne systemer.

Kilde: Ford.no

Related posts

Bjørn har flyttet bruktbilbutikken for siste gang

mortensen

Ny selger hos Moss To-Takt AS

mortensen

15 års jubileum på Øre Bilistsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy