Image default
Høyda

– Mobiliserte til kamp mot barneekteskap

Med slagordet «Barn ikke brud» hadde årets aksjon rettet seg mot unge jenter som blir giftet bort før de fyller 18 år. I en del land er dette en praksis som er meget utbredt av ulike årsaker. Fattigdom og mange barn, sammen med strenge tradisjoner og religiøse overbevisninger, gjør at foreldrene gifter bort sine unge døtre så tidlig. 

Årets TV aksjon håpet at med skikkelig giverglede i det norske folk skal bidragene til arbeidet med opplysning og utdanning være med å gjøre fremtiden lysere for unge jenter i landene Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. I Moss kommunes komité for TV aksjonen var Tor Petter Ekroll leder. Han hadde sammen med sine 8 komité medlemmer utarbeidet et allsidig arrangement program rundt i byen.

TV aksjonskomiteen

Moss kommune vil gjerne være med å sette farge på denne innsamlingen. Til å lede komiteen hadde varaordfører Tor Petter Ekroll blitt utnevnt. Med seg i komiteen hadde han Ida Madelen Moe, Torild Sørensen, Camilla Holm Velle, Anne-Kristin Upsaker, Amber Khan, Gerd Louise Molvik og Kristin Utaklev. En utrolig kreativ og aktiv gjeng – sier Ekroll og nevner i fleng en mengde tiltak som skulle skaffe penger til aksjonen.

Digital giverglede

Det var i år også satset på en del digitale løsninger. Med systemene «Vipps» og «spleis» som de aller fleste er ganske kjent med, ble telefonen raskt funnet frem. På de ulike arrangementene som komiteen deltok på hadde de med seg fysiske bøsser som var merket med Vipps nummer som kunne brukes. Det virket som om folk flest synes dette var en god ide og trykket i vei på telefonene sine. Med stadig mindre kontanter i omløp var dette løsninger som gir mange fler muligheten til å kunne bidra på innsamlingen.

Reiste med Bastøferga

Komiteen hadde på innsamlingsdagen bøssebærere som var med fergene frem og tilbake til Horten fra klokken 11.00 til klokken 16.00. De ble veldig godt mottatt og det digitale opplegget fungerte utmerket. Alle reisende fikk med dette muligheten til å gi sitt bidrag til tv aksjonen 2021. 

«Fellesskap på hjul»

Med Moss Kommunes satsning «fellesskap på hjul» hadde de til disposisjon en bil som kunne bidra med traktering av kaffe og vafler. Denne bilen er anskaffet som et samarbeidsprosjekt mellom Kirkens Bymisjon, Moss Kommune, Fontenehuset, Frelsesarmeen, Varmestua og Evangeliesenteret for å hjelpe ensomme med besøk og trivsel. Den er ment som en rullende møteplass, som kan dukke opp hvor som helst i kommunen. 

I forbindelse med aksjonen var denne bilen til meget stor nytte og hjelp – forteller Ekroll. Vi er heldige som har muligheten til å utnytte muligheter til flere bruksområder på ressurser som kommunen disponerer. Standen i Moss sentrum denne lørdagen trakk mange besøkende som fikk muligheten til å gi sine bidrag til aksjonen og benytte felleskapet rundt bilen «Felleskap på hjul» med kaffe og vafler.

Komiteen var også tilstede på Barnas Dag og på Verdifestivalen som ble arrangert tidligere.

Varaordfører Tor Petter Ekroll er meget tilfreds med resultatet av innsamlingen i Moss, og sier seg stolt av komitemedlemmenes innsats før og under aksjonsdagen. Spesielt rørende var det å møte den givergleden på alle arrangementene som mossefolket la for dagen da de ble forespurt om å delta med et bidrag til aksjonen. Vi må jo bare takke for at vi er så heldige å få lov til å delta i slike arrangementer som er med på å hjelpe så mange – sier Ekroll til slutt. Han vil også ønske oss alle vel møtt neste år med ny giverglede til en ny TV – aksjon.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Irene slutter etter 60 år men «Bjørnen» består

mortensen

Festdager på Høyda!

mortensen

Sparebank1: Stort engasjement rundt det kontantløse samfunn

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy