Image default
Høyda

Honda e fra Bilbutikk1: – Den lille sjarmøren

En liten, annerledes bybil med bakhjulstrekk og en haug med teknologiske duppeditter pakket inn i et morsomt design som både er retro og minimalistisk på én gang. Dette er bilen du smiler av, men når du setter deg inn i den er overraskelsen stor og det store hakeslippet er ikke langt unna. 

Her er det stor retrofaktor samtidig med det siste i teknologi. Høy kvalitet på alt av materialer, setene er veldig komfortable med store sitteputer, instrumentpanelet er en gjennomgående skjerm over hele bredden fra A-stolpe til A-stolpe og det flankeres av to speilkameraskjermer, som er uvant å bruke til å begynne med, men etter litt tid føles alt annet som litt utgått på tid. Multifunksjonsratt er en nødvendighet her. Dessuten er det lekende lett for passasjeren i forsetet å leke seg med de forskjellige appene. Rattet er dessuten veldig godt å holde i, med knapp for rattvarme og knapper for å betjene den adaptive cruisekontrollen, lydvolum og telefon. De fire kameraene, sammen med god skjermgrafikk gjør det lett å lukeparkere bilen.

Bakspeilet kan også være et kameraspeil i tillegg til normalt bakspeil. Det sitter en liten hendel i nedre kant av speilet, og her er det bare å velge hva man liker best av dette.

Honda e er registrert for fire personer, eller 2+2. Bagasjerommet er på 171 liter. 

Du kan velge mellom to motorvarianter, enten 136 hk eller topputgaven som har 153 hk. Vår bil var utstyrt med den største varianten og den opplevde vi som veldig kjapp og frisk i frasparket. Ut på E6 i 110 km-grensa var ikke noe problem for denne bilen. Rekkevidden er satt til 222 km og med det er nok bilen mest beregnet til å være en nr 2 bil, eller bybil om man vil. Fjæringene er satt opp  på den måten at man får god kontakt med underlaget kombinert med god komfort dersom man ønsker å kjøre litt ekstra aktivt. Batteriene er plassert under gulvet, noe som gir lavt tyngdepunkt og optimal vektfordeling. Og en annen ting som er både gledelig og overraskende er svingradiusen. Den er bare på 4,3 meter. Da snakker vi om å snu på femøringen! Klimaanlegget har manuell innstilling, mens girvalget skjer via trykknapper på midtkonsollen.

Trådløst Apple CarPlay og Android Auto er også på plass. Det meste av strømkontakter samt HDMI er også tilgjengelig. Kjeder du deg på ladeplassen kan du for eksempel plukke fram Playstation og kose deg med det mens du lader. En annen morsom greie i denne bilen er at du kan bestille et tilvalg som gjør at du får et visuelt akvarium. Det finnes tre ulike alternativer og i tillegg kan man velge hvilke fisker og hvor mange av hver som skal være oppe i akvariet. Det er også mulig å mate fiskene – rent visuelt da. Du trenger ikke lenger å kjede deg ved opplading av el-bil!

Denne lille tassen av en bil har materialer som tradisjonelt hører hjemme i langt større og dyrere biler. Du kan velge mellom 17 og 16 toms felger. Prisen er den samme for disse variantene, men det som er forskjellen er rekkevidden. Med 17-tommerne vil du miste 12 kilometer rekkevidde.

Kommunikasjonen med bilen gjøres – som alt annet nå i tiden – via en app på mobiltelefonen din, slik at du kan starte ladingen eller slå på varmen.

Batteriet på 35,5 kWt gir altså en rekkevidde på 222 kilometer, da med 16 toms hjul. Bilen tar i mot 100 kW på en hurtiglader. Da skal man kunne lade batteriet fra 8 til 80 prosent på ca halvtimen.

Som standardutstyr får du blant annet:

• 16’’ eller 17’’ lettmetallfelger

• Kamerasystem for side- og 

innvendige speil

• Ryggekamera

• Honda dobbel skjerm (2 x 12,3’’)

• Honda Connect lydanlegg med 

DAB+ og HDMI kontakt

• My Honda + app

•Apple CarPlay (trådløst)/

zAndroid Auto

• Parkeringssensorer

• LED kjørelys

• Trafikkskiltgjenkjenning

• Filholderassistent

• Varslingssystem for frontkollisjoner

• Intelligent hastighetsbegrensning

• Blindesonevarsling

• Kjørefeltkontrollsystem

Pris for Honda e er fra kr 249.900,-.

Vi er overbevist om at de som skaffer seg denne lille sjarmøren aldri vil bli skuffet.

Tekst og foto:

Mads Skogum Evensen

Related posts

SpareBank 1 innvier signalbygget. – Velkommen til åpent hus

mortensen

Bajazzo på Høyda feirer 30 år

mortensen

Thu og Johansen AS: En håndverksbedrift med lange tradisjoner

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy