Image default
Høyda

Stor suksess med ringedugnad i Sparebank1 på Høyda

Banksjef Ida Andberg hos Sparebank1 Østfold-Akershus var imponert over innsatsen og entusiasmen til dugnadsgjengen, som møtte til dugnad i bankens lokaler, under årets TV Aksjon. Det var sendt ut invitasjon til byens næringslivstopper med oppfordring til deltagelse på ringedugnad og rundt 20 ivrige bedriftsledere møtte med telefonen klar i hånda.

I banken hadde det blitt rigget opp med ringeplasser og live oppdatering om inngangen på penger til TV Aksjonen. Grafikk på en tv-skjerm viste hele tiden hvor mye gjengen i lokalet hadde samlet inn samt totalen for hele landet. Det var ikke fritt for at konkurransemomentet, internt og ute blant giverne, ble spilt opp mot hverandre. 

Samarbeid med TV Aksjonen

Denne dugnadsaksjonen ble arrangert i samarbeid med de lokale komiteene til TV Aksjonen – kunne Andberg fortelle. Hun legger til at ringelister til tidligere givere med direkte nummer var skaffet til veie og gjort tilgjengelige for deltagerne på dugnaden. Her var det bare å sette i gang. Ida Andberg sier videre at bankens eget nettverk på bedriftssiden også ble tatt i bruk. 

Det var kanskje også mange av dugnads deltagere som benyttet seg til sitt eget nettverk for ikke å havne bakpå i innsamlingen. Konkurransen mellom deltagerne var fantastisk å oppleve – smilte Ida Banksjef. De ble virkelige mestere i overtalelse slik at de skulle kunne for slå i bjella som signaliserte 5000 innsamlede kroner.

Klokkevarsel

Det var installert en bjelle som man kunne slå i hver gang det ble hanket inn en giver som passerte 5000 kroner. Alle ville jo gjerne slå i denne, så det var uante overtalelsestalenter som virkelig ble satt på prøve disse to timene denne dugnaden varte. Det var nok ikke fritt for at den humørfylte konkurransen også gjorde sitt til at klokken ble ringt i ganske ofte. 

Nyttige timer

Deltagerne ga i bakkant av aksjonen utrykk for at dette faktisk hadde vært to verdifulle timer. Det hadde for mange vært både lærerikt og kontaktskapende, og alle hadde vært temmelig klare på at disse timene også hadde vært verdifulle også for de som satt med telefonene. Med den etterfølgende lunchen ble det opprettet mange nye bekjentskaper mellom lokale næringslivstopper. 

De 20 næringslivstoppene som var samlet i banken disse to timene, samlet til sammen inn hele 308 000 kroner. Dette blir litt under 2600 kroner pr minutt, eller 15 400 pr deltager. Imponerende jobb – stråler banksjefen og retter en stor takk til alle som deltok. Kanskje arrangementet blir gjentatt neste år, men da med dobbelt som mange deltagere?

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Frokostkamerater i 23 år

mortensen

Konferansesenteret i Helseparken – et tilbud for alle

mortensen

PS Press Reklame: – Føler at jeg får lov til å stå på egne ben

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy