Image default
Moss

Mio Solitun Seniorpensjonat: «Vi har det bedre enn på et hotell»

Byens kanskje mest kjente fellesbolig for eldre mossinger ble i 2018 overtatt av nye eiere. Spenningen var stor da det etablerte og respekterte «hjemmet» skulle drives videre på nye hender. I dag, snart fire år senere, viste det seg at frykten var ubegrunnet. Mio Solitun Seniorpensjonat er et varmt, trygt og hjemmekoselig sted å komme til.

Vi blir møtt i døren av en smilende Hilde Flaten som er daglig leder med ansvar for hus, hage og 8 ansatte. Hun hilser oss varmt velkommen og viser oss inn i den koselige hagen. En gjeng humørfylte pensjonærer sitter i skyggen og koser seg med kald drikke. At de humoristiske kommentarene dreide seg om de aldrene journalisten som var på besøk, lot vi enkelt fare forbi. På den annen side var det oppløftene å ikke være den eldste tilstede.

Solitun, Hjem for eldre
I 1958 ble dette huset innviet. Foreningen «Hjem For Eldre» hadde samlet inn penger i 14 år, og med støtte fra bl.a. Biørn Biørnstads legat, var drømmen endelig blitt realisert. Bare ti år senere kom det et etterlengtet tilbygg. Det var da et koselig hjem for hele 22 pensjonærer. Driften var basert på selvkost, finansiert av beboernes husleie. Det store huset, som ses godt fra Ryggeveien, er et respektert og ettertraktet sted å bo. 

Solgt til Mio
Desember 2018 ble det formelt overtatt av Mio, som er en organisasjon med god kunnskap om drift av velferdstjenester på mange ulike områder innen helse og velferd. Med ønske om å kunne tilby mennesker et bedre liv, bruker de hver dag til å gi mennesker et tryggere, mer meningsfullt og bedre liv. Med grunnverdiene som hovedplattform er de opptatt av å opptre respektfullt, være pålitelige og modige. Hilde Flaten virker levende opptatt av beboernes ve og vel, og mener at alle fortjener friheten til å leve slik de selv vil. 

Mat viktig
For de fleste mennesker er maten viktig. Slik er det selvfølgelig også på Mio Solitun Seniorpensjonat. Med eget kjøkken og velkvalifiserte ansatte blir alle måltider tilberedt på husets kjøkken. Her brukes bare førsteklasse råvarer og med et variert kosthold og delikat anretning, sørger vi så godt det er mulig å opprettholde matlysten til våre beboere. Selvfølgelig er vi åpne for ønsker og forespørsler. På den måten blir de aller fleste beboere fornøyd. Alle mennesker har ulike matvaner – forteller Flaten og presiserer at alle blir tatt hensyn til så langt det er mulig. 

Med muligheten til et glass rødvin til søndagsmiddagen og en liten Avec til kaffen i blant, er ikke det akkurat med på å skape mistrivsel i vår store familie kohort – legger en smilende Hilde Flaten til.

Ledig kapasitet
På grunn av den pågående pandemi, har Mio Solitun Seniorpensjonat vært meget forsiktige med inntak av nye beboere. De har valgt tryggheten for eksisterende beboere fremfor fullt belegg. Dette var meget viktig for oss – sier Flaten. Hun mener nå at lyset i tunnelen blir sterkere og sterkere for hver uke som går. De planlegger nå inntak av nye beboere og annonsene om dette vil komme om kort tid.

Vi har mye å glede oss til i tiden foran oss – smiler den driftige lederen. Hun forteller ivrig om planene med en mengde trivselstiltak rundt i den vakre hagen. Det vil bli laget «plukkebed» som vil inneholde bær og planter som beboere kan plukke med seg på sine vandringer i hagen. På den måten får de større glede av den daglige spaserturen og tar den kanskje også på dager de ikke hadde så veldig lyst til å gå den daglige spaserturen.

Det virket som om trivselen var stor på dette «All Inklusiv» pensjonatet i Fredrik Sollies vei. De forbereder seg på visninger, en fin sommer og ikke minst til en 102 årsdag nå i juni. Da blir det kake og forhåpentligvis celebre besøk – avslutter Hilde Flaten.

Related posts

Grete Olsen, ny ved LO-roret

mortensen

Støtvig Hotel – et av Norges beste! – Hvorfor?

mortensen

Kjøp MFK-koppen hos Shell Øre og nyt nykvernet kaffe

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy