Image default
Bil

Bjørn har flyttet bruktbilbutikken for siste gang

Etter nærmere tre uker på flyttefot kan Bjørn Ernø ønske sine kunder velkommen inn i sin nye storstue. Nå er endelig ERNØ AUTO AS på plass i Kvaenveien.

– Man kan vel kanskje si at dette på mange måter er en liten drøm som har gått i oppfyllelse, men «fy flate» for en jobb det har vært. Vi har nå holdt på å flytte biler og alt mulig annet fra vår tidligere butikk i Rabekkgata og hit til Kvaenveien i hele tre uker. Det frister ikke til gjentagelse. Jeg kan love her og nå at dette firmaet har flyttet for aller siste gang, forteller innehaver Bjørn Ernø med et lurt smil.

Bilvarehuset på Kvaen
Det er i lokalene som tidligere huset Moss To-Takt AS som ERNØ AUTO AS nå har etablert seg. Riktignok ikke i hele lokalet, for det deler han i sammen med firmaet Bilxtra Moss Autoverksted AS. En løsning som sjefen sjøl er svært godt fornøyd med.

– For oss er dette midt i blinken. Å kunne dele lokale med de gjør at vi til sammen fremstår som et komplett bilvarehus. Hva mer kan man ønske seg. Dette blir en slagkraftig kombo, svarer Ernø. ‌nøyd

Gjennomtenkt plassering
Etter cirka fire og et halvt år i Rabekkgata valgte den lokale bruktbilselgeren å bryte opp for å bli en del av bilbyen på Kvaenjordet. Et fornuftig valg ifølge han selv.

– Vi føler jo på mange måter det. For det første er det jo langt flere mennesker som frekventerer dette området enn der hvor vi tidligere holdt hus. I tillegg får de som er ute etter en ny bil nå muligheten til å kjøre rundt bygge for å se alle bilene vi har for salg. Det kunne de jo ikke tidligere. I tillegg stod vi jo overfor en utbygging av Noblikk-tomta med alt som slike store byggeprosjekter føre med seg, så ja, dette var et smart valg fra vår side. Takket være en svært samarbeidsvillig gårdeier har vi nå fått den bruktbilbutikken vi lenge har ønsket oss.

Godt forspent
Selv om ERNØ AUTO AS må finne seg i å dele på totalarealet i Kvaenveien 5 med en annen aktør innenfor bilbransjen, så er han godt forspent når det kommer til antall kvadratmeter.

– Vi har mer enn nok kvadrat å boltre oss på i dette lokalet. Selve salgsarealet ligger et sted mellom 500 og 600 kvadratmeter. I tillegg har vi en egen klargjøringsavdeling og en vaskehall. Det holder i massevis for å drive slik vi ønsker, uttaler han.

Holder på konseptet
Den hardtarbeidende bruktbilselgeren har ingen store planer for å legge om deler av driften selv om han nå har fått tak i et lokale som ligger midt i smørøyet for byens bilentusiaster.

– Jeg tror ikke vi oppnår stort ved å endre på konseptet. Det som vi har jobbet med frem til nå har fungert godt. Jeg tror mer på å rendyrke det vi har og satse på at bedre utstillingsfasiliteter vil være med på å ta oss et steg videre. 

Hva tenker du om antallet biler du omsetter i løpet av et år. Tror du dette vil øke nevneverdig etter at du har kommet inn i et lokale med langt bedre eksponeringsmuligheter?
– Det synes jeg det er vanskelig å svare på. Vi har tidligere ligget på et sted mellom 380 og 400 solgte biler i året og det er vi selvfølgelig godt fornøyde med. La oss si at 400 pluss da. Klarer vi det så har vi i hvert fall all grunn til å være stolte av innsatsen, avrunder Bjørn Ernø før han må hente et nytt flyttelass.

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Toyota Moss: «Tobias lærling» selger biler

mortensen

Brennes Auto Moss med ny Suzuki

mortensen

Nordlie Auto: Årets forhandler av Audi

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy