Image default
Bil

Har innfridd så det holder

I løpet av året har stadig flere biler fra den engelske bilprodusenten MG vært å se på veiene i distriktet vårt. Det er den lokale forhandleren svært tilfreds med.

Det er ikke bare sommervarmen som får frem svetten i pannen hos gutta på Moss AutoCenter AS. Det har også salget av det britiske bilmerket MG gjort. Tidvis har det rett og slett vært brennhett, forteller bilselger Henrik Agerup.

– Det har vært artig å være bilselger det siste året for å si det slik. Etter at vi startet opp med MG har det virkelig tatt helt av. Vi har rett og slett levert biler på løpende bånd, smiler han.

Mye bil for pengene

Det er først og fremst den elektriske modellen ZS EV som har tatt kundene med storm. Kanskje ikke så rart i og med at den rimeligste utgaven starter på kun 239 000,- Da til og med godt utstyrt.

– Jeg vil påstå at du får mye bil for pengene med innstegsmodellen av ZS. Den er både godt utstyrt og romslig, i tillegg til at den har fått hele fem stjerner i Euro NCAP. Foruten dette leveres den også med en hyggelig kjørelengde på hele 260 kilometer, noe som bør holde for de aller fleste. Legger man imidlertid på 20 000,- får man toppmodellen som heter Luxury som selvfølgelig byr på en enda bedre utstyrspakke, forteller Agerup.

Over all forventning

Moss AutoCenter AS har ikke forhandlet MG i stort mer enn et år. Allikevel kan de vise til svimlende salgstall.

– Det er helt vilt egentlig. I løpet av de åtte siste månedene i fjor solgte vi hele 154 biler. I år satte vi oss et nøkternt mål om å selge 100 biler, men bare til nå har vi levert ut 82. Vi registrerte faktisk hele 26 MG`er bare i juni alene, uttaler den entusiastiske bilselgeren. 

Folke-SUV

Foruten den helelektriske bestselgeren ZS EV kan den lokale MG-forhandleren også tilby en ladbar hybrid med imponerende prestasjoner og utstyrsnivå.

– Modellen som heter EHS er ny i år og innehar vel det vi kan kalle for en tradisjonell norsk folke-SUV størrelse. Denne bilen leveres også i to utgaver, hvor den rimeligste starter på rett i underkant av 380 000 kroner. Akkurat som får ZS-utgaven, så scorer også denne modellen full score i Euro NCAP-testen. Legger man til en elektrisk rekkevidde på hele 52 kilometer og tilhengervekt på opptil 1500 kg, så bør denne bilen passe godt inn for de aller fleste av oss, svarer Henrik Agerup.

En ny bestselger?

Om ikke lenge kommer også en ny MG-modell som bærer navnet Marvel R Electric. Den har Agerup store forventninger til.

– Jeg har virkelig troen på denne modellen. Her snakker vi om en bil som vil konkurrere i samme segmentet som blant andre Skoda Enyaq iV. En 100% elektrisk bil som oser av lekre detaljer, topp funksjonalitet og ytelse. Romslig som bare det og med en pris på den dyreste utgaven på kun 418 000 kroner. Da inkludert firehjulsdrift. Dette blir saker, smiler bilselgeren.

Subaru med ledning

Selv om vi så langt kun har pratet om suksesshistorien rundt MGs modeller, så kommer vi ikke ifra at det er Subaru som har vært bilfirmaets store trekkplaster. Selv om de ikke har for vane å spre om seg med nye modeller, så kommer de om forhåpentligvis ikke alt for lang tid med en ny og spennende modell som bærer navnet Solterra. 

– Det er en bil som vi gleder oss veldig til. Bygd i velkjent Subaru-kvalitet med stor plass og drift på alle fire hjul. Jeg kan dessverre ikke si så mye om den annet enn at den blir helelektrisk og er utviklet i samarbeid med Toyota. Når to store japanske bilprodusenter slår hodene sammen så bør vi i hvert fall ikke bekymre oss for kvaliteten. Den blir top notch. Forhåpentligvis har vi den i butikken rett over nyttår, avrunder Agerup.

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Kia EV6; Den som venter på noe godt…

mortensen

– Man kan ikke gi seg i en nedoverbakke

mortensen

Moss To-Takt: Renault Megane E-Tech elektric

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy