Image default
Bil

Mazda MX-30: Når du vil ha mest el-bil for pengene

Er du på utkikk etter en bybil eller en bil nummer to, så bør du så absolutt ta en titt på nye Mazda MX-30 fra Moss To-Takt. Den er ikke bare rimelig på pris, men den oser også av kvalitet og komfort.

Den japanske bilprodusenten Mazda kommer sent med introduksjonen av sin første rene elbil, men når de først velger å vise den frem så må den betegnes som svært spennende på mange områder. Den er rett og slett noe for seg selv. Hvis vi begynner med å se på prisen, så starter den på ca. 250 000 kroner. For denne summen får du faktisk svært mye bil. Hvis du i stedet ønsker full pakke så må du legge på ca. 50 000 til og da får du alt hva du har behov for og mer til. Det vil si at du får en miljøvennlig, godt utstyrt og kjøreglad bil til rett i overkant av 300 000,-. Det lar jo seg så absolutt høre.

– Det resonnementet må jeg si meg helt enig i. Dette er rett og slett mye bil for pengene. Den er langt ifra råest i klassen når det kommer til rekkevidde, men dette er en bil som er hentet frem først og fremst for å dekke behovet for pendlere med litt kortere reisevei og de som er ute etter en bybil eller en bil nummer to. I dette segmentet er Mazda MX-30 en heit kandidat, smiler Ole Kristian Johansen som er Mazda-ansvarlig hos Moss To-Takt AS.

God mottagelse
Johansen kan fortelle at interessen for den nye Mazdaen har vært utelukkende god siden de leverte ut den første bilen i september. Den er mange mossinger som har fått øynene opp for den lekre japaneren.

– Vi er fornøyde med salgstallene så langt. Til nå har vi levert cirka 30 biler og flere er på vei før nyttår. Vi har stor tro på at denne elbilen vil finne veien hjem til mange mossingers hjem, uttaler han.

Noe for seg selv
Vi kan godt forstå at Johansen er svært entusiastisk når han prater om Mazdas nye familie-elbil. For det første er den lekker å se på, men flere utsøkte designdetaljer. Når man så åpner døren og setter seg inn i den, så fortsetter den bare å imponere. Her oser det av kvalitet i alle ledd. Når vi først er inne på dører, så må det nevnes at Mazda her har valgt en litt fiffig løsning med bakdører som er bakhengslet i og med at b-stolpen er fjernet. Kanskje ikke den mest praktiske løsningen, men det gir et litt eksklusivt preg. Dette er rett og slett en bil som er tuftet på høy grad av komfort, samt stor grad av funksjonalitet og kjøreglede. Alt dette får du til en pris som er høyst overkommelig for de aller fleste av oss. 

Fullverdig bil
Med sine 143 hestekrefter og en rekkevidde på 200 kilometer er Mazda MX-30 langt ifra den råeste i klassen, men for de aller fleste av oss så holder dette med god margin. Det handler selvfølgelig til syvende og sist om behovet. Enten du velger innstegsmodellen «Sky» eller toppmodellen «Cosmo» så får du mye valuta for pengene. Alle modellene har blant annet varmepumpe og app-styring av funksjoner som forvarming av batteri og tining av frontrute. I tillegg kan den råeste utgaven blant annet by på stereoanlegg fra Bose og 360 graders kamera. 

– Det du ser foran deg er rett og slett det jeg vil kalle en fullverdig bil til en høyst fornuftig pris. Man kjenner at den er tuftet på solid kvalitet så snart man har tatt plass i førersetet. Etter en prøvetur kan jeg garantere deg at førsteinntrykket på ingen måte endrer seg. Du vil nok heller bli enda mer imponert over bilen. Den er enkelt å finne godbilfølelsen. Dette er en bil det er lett å bli glad i, avrunder Johansen fornøyd.

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Riis Bilglass Moss: Steinsprut – viktig å komme raskt på verksted

mortensen

Sulland Moss: Målrettet arbeid har gitt god avkastning

mortensen

Elbildager hos Brennes Auto

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy