Image default
Helse & Velvære Lilleeng Helsepark

Ny gestaltterapeut tilbyr utendørs samtaleterapi

Etter mange år i regnskapsbransjen valgte Vibeke Gaarder å bli gestaltterapeut. Nå er mange av kontortimene byttet ut med hyggelige, meningsfulle gåturer.

– For mange oppleves en såkalt «walk’n talk» som en mer likestilt opplevelse mellom klient og terapeut. Noen finner det også mindre konfronterende enn å sitte rett overfor hverandre å snakke, sier Vibeke Gaarder.

Det var først etter en lang karriere som regnskapsfører at hun i 2014 bestemte seg å begynne på en bachelor i klinisk psykologi i ved LSBU i London. Nå er hun tilbake i Norge, hvor hun har gått videre med gestaltstudier og flyttet inn i Lilleeng Helsepark.

Herfra hjelper hun mennesker med å prosessere vanskelige tanker, vonde følelser og å utforske relasjoner man er i  for å nevne noe. Veldig ofte foregår samtaleterapien altså utendørs.

– Innenfor gestalt er man veldig opptatt av opptatt av helheten mellom kropp, tanker og følelser. Nettopp det å bevege seg ute er godt rent fysisk, og man blir var seg selv. Da kommer de aller fleste inn i en god sone, sier Gaarder.

Faste turer
Selv om kontoret ligger i Lilleeng Helsepark, foregår ikke turene på Høyda. Der blir det litt for mye folk og trafikk, forklarer Gaarder.

– Samtaleterapi er jo en veldig personlig ting. Derfor har jeg valgt å legge turene på litt mer usjenerte steder. Jeg har funnet meg to faste turrunder, en i et naturskjønt område i Fredrikstad og en på flotte Alby, sier hun og fortsetter.

– Ingen av disse stedene er det mye folk. Det er åpne og luftige områder, slik at klienten føler seg trygg. Ofte er det nemlig trygghet som gjør at lokket åpner seg og den gode samtalen om de vanskelige tingene kommer.  

Også videokonsultasjon
Det er riktignok ikke kun ute i naturen Gaarder bedriver samtaleterapi. På kontoret i Lilleeng Helsepark foregår gjerne den første timen, og om ønskelig kan også resten av møtene foregå her.

– I tillegg har jeg videokonsultasjon, for dem som av ulike grunner ikke ønsker eller har mulighet til å møtes fysisk, sier hun.

– Men hvis man kan, og selv vil, foreslår jeg alltid at man prøver utendørs samtaleterapi. Tilbakemeldingene er veldig gode, avslutter Gaarder.

Related posts

Enorm interesse for julemarkedet i Vingparken søndag 8. desember 2019

mortensen

Vita er på plass!

mortensen

Ny hørselsekspert på plass i Lilleeng Helsepark

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy