Image default
Kultur

Løvstad Dagsenter: Julemarked avlyst – katalogsalg overtar!

 Den store begivenheten på Løvstad Dagsenter er julemarkedet som arrangeres en gang i året er avlyst. Dette året (2020) var det stor bekymring for hvordan årets marked skulle kunne avvikles. Det var jo bare denne muligheten de hadde for å kunne vise frem det de hadde laget gjennom året. 

Stemningen var dyster hos alle arbeidstakerne da det ble opplyst at de kanskje måtte avlyse årets marked. Etter en stund i tenkeboksen dukket det på personalmøtet opp en ide om nettsalg. Kanskje litt vanskelig, da bedriften ikke ligger på nett? Løsningen var rett rundt hjørnet og var like enkel som den var genial. Vi lager katalog og tar bestillingene på telefon…. Alle jublet, og produksjonen tok seg igjen opp til vante høyder.

Corona-tiltak
Det er innført ganske strenge tiltak mot smitte på Løvstad – kunne aktivitør June Holt fortelle. Vi holder gruppene adskilt og har stengt caféen samt det meste av felles samlinger, fortsetter hun, men legger til at de fortsatt har felles gruppe samlinger hver tirsdag og fredag. Det blir da holdt riktig avstand og det litt godt til kaffen og mye sang med det nye karaokeanlegget. Dette er utrolig populært og skaper mye motivasjon til arbeidstakerne for fortsatt innsats. Alle gleder seg til disse samlingene og de fleste har sine favoritter som synges.

Katalogen
Avdelingsleder Arthur Olsen kan fortelle at arbeidet med katalogen er i full gang. Det tas bilder og settes sammen med en liten forklarende tekst til alle de flotte varene som har blitt laget gjennom året.  Det var en imponerende samling av fine pynte -og bruksting som kunne vises frem. Det formelig flommet over av juletrevarianter og nisser av ulike slag. Det var også et respektabelt utvalg av bruksting i kreativ utførelse. Bildene viser bare et lite utvalg, så det er mye å velge i. Selve katalogen vil bli distribuert medio november via de fleste av kommunens kanaler. Du vil kunne finne et PDF-format til ned-lasting på Moss kommunes Facebook side – facebook.com/Moss.kommune.no/ . Avisa Høyda vil også legge denne katalogen på sine sider, og vi oppfordrer alle til å dele mest mulig. For bestilling kan du enklest bare ringe til Løvstad Dagsenter 477 85 651, eller mail: Arthur.olsen@moss.kommune.no og fremføre din bestilling og siden hente varene som leveres ved døren til dagsenteret.

Kreative folk
Man må bare beundre disse menneskene som hver dag gjennom hele året kommer opp med det utroligste av ideer på ting som kan lages. Man finner jo mye på nettet – forklarer June Holt, men arbeidstakerne er hele tiden med på hvordan de kan sette tingene i produksjon. Det er utrolig hvordan de alle utvikler seg og løser oppgavene. Mange av juletingene blir laget ved siden av deres vanlige oppdrag for bedrifter o.l. De påtar seg jo oppdrag som skruepakking, pakking av humle og diverse andre små og store oppgaver som bedriftene i nærområdet setter bort til oss. Meget nyttig og det er «ordentlige» oppdrag som er viktig for bedriftene.

Etter et besøk på Løvstad Dagsenter, sitter man igjen med beundring og respekt. Her er det meningsfylt arbeid til mange som kanskje ellers hadde falt utenfor muligheten til å kunne dra på «jobben» som oss andre. Deres innsats er upåklagelig, og de fortjener at alt av varer blir solgt før jul i år. Så min oppfordring er: Kjøp det du liker uten å spørre om prisen. Det er til et meget godt formål.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

­Store forhåpninger til TV-aksjonen den 23. oktober 2022!

mortensen

Slår an tonen for jazzglade mossinger

mortensen

Ny lokalhistoriebok fra Moss og Omegn Tenkepark

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy