Image default
Kultur

Hanket inn drømmejobben

Tirsdag første oktober hadde Baard Sundin (55) sin første arbeidsdag som markedsansvarlig ved Moss kulturhus. Sundin hadde nok forventet en myk start i sin nye jobb, men det skulle ikke bli tilfelle. 

Han måtte faktisk stille klar til start på løpebanen ganske så umiddelbart for den første oppgaven var av fysisk art.

– Tror du jammen meg ikke at jeg måtte stille til start på en 400 meter. Kollega Per Emil Grimstad fant jo selvfølgelig ut at vi måtte innføre en konkurranse i starten på uken og det var å løpe en runde på Melløs. 

Da var det ikke noe bønn. Jeg tok utfordringen og løp faktisk inn til en andreplass. Planen var nok at jeg skulle vinne for rett før målstreken «snublet» Per Emil, men den gleden fikk han ikke. Da hjalp jeg han selvfølgelig til å krysse linja som førstemann. Med høflighet og ydmykhet kommer man langt vet du, ler Sundin.

Sjelden mulighet
Det har bare gått noen dager ut i Sundins første uke på jobb som markedsansvarlig når vi slår av en prat med han. Man kan tydelig lese i jeløyguttens ansikt at han nå har funnet sin drømmejobb.

– For å ta det i kortversjon, så er vel dette en mulighet man ikke får så mange ganger i løpet av et yrkesliv. En once-in-a-liftetime opportunity for å si det på godt norsk. Når annonsen først dukket opp så var jeg ikke i tvil. Denne skulle jeg søke på. Tenk på alt det spennende som står foran oss her i Moss med nytt kulturhus, kommunesammenslåing og ikke minst det kommende by jubileet. Høydepunktene står jo nærmest i kø og jeg er glad for at jeg nå får muligheten til å være med å bidra, forteller han.

Har du rukket å få satt deg noe inn i hva som blir dine arbeidsoppgaver den nærmeste tiden? 
– Vi har jo fått sett litt på strategiplanen og jeg har klart for meg hva som er vårt mandat, men noe av det viktigste nå frem mot årsskiftet er nok å få satt et slagkraftig lag. Neste år vil det jo gå slag i slag og da er det viktig at ting er på stell. Det har jeg imidlertid god tro på at vi skal få til for her er det ordna forhold, forklarer han.

Et fantastisk samlingssted
Om ikke lenge åpner nye Parkteatret. Den nye kommunes «kulturelle høyborg» eller storstue om man vil. 

Hvilken betydning tror du at stedet vil få for fremtidens kulturliv i byen vår?
– Nye Parkteatret kommer til å bli et fantastisk samlingssted for alle sjangre innenfor opptreden på scene. Her vil stor sett alle behov bli dekket. Selv om det er det komplette kaos der akkurat nå på grunn av restaureringsarbeidet, så kan jeg love deg at frem av støvet så vil det vokse en stjerne med alt av fasiliteter. Nye Parkteatret vil nå kunne imøtekomme stort sett alle krav som måtte være aktuelle, da inkludert de som Riksteatret stiller, forklarer han engasjert.

Lokal oppstart
Den første uken i januar er det planlagt åpning av Parkteatret i sin nye prakt. Hva som står på programmet i jubileumsåret vil imidlertid ikke Sundin ut med, men han kan fortelle hva som står først på plakaten.

Den første uken i januar er det planlagt åpning av Parkteatret i sin nye prakt. Hva som står på programmet i jubileumsåret vil imidlertid ikke Sundin ut med, men han kan fortelle hva som står først på plakaten.

– Det er en jubileumsrevy som tar for seg både Parkteatret og resten av byen i et historisk perspektiv. Selv om jeg ikke kan røpe noe av innholdet så kan jeg trygt slå fast at det er bare å begynne å glede seg. Dette vil bli stor underholdning.

Må selv i ilden
I slutten av januar vil også Baard Sundin få muligheten til å entre scenegulvet på Parkteatret da han skal være statist under Eldbjørgakademiets oppføring av Nøtteknekkeren. Det blir garantert en opplevelse som vil ligge godt utenfor komfortsonen, forteller han.

– Ja, erru gærn. Jeg egner meg nok helt klart best som en publikummer ute i salen, men noen ganger så må man bare stille opp. Jeg er reservepappa for en jente som skal være med og når de trengte «levende kulisser» under oppsetningen så var det bare å begynne å manne seg opp. Jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg på nåværende tidspunkt, men når man står der oppe på scenen så blir det helt sikkert stas. En flott forestilling blir det nok uavhengig av hvordan jeg måtte løse mine oppgaver, ler han. 

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Bjørn Boge: «Herregårdslandskapet i Rygge»

mortensen

Moss som den den er – og var, opplag 2

mortensen

Da Edvard Munch regjerte på Grimsrød, Jeløy

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy