Image default
Kultur

Lions Club Rygge tulipanaksjon 2022

– vårens vakreste eventyr

Etter noen magre korona-år med nedstengning og avlyste arrangementer, er medlemmene i Lions Club Rygge igjen klare for det de mener er «vårens vakreste eventyr». Den 30. april 2022, på selveste tulipandagen, sparkes aksjonen i gang også for medlemmene i Lions Club Rygge.

Alle medlemmene gleder seg til å komme i gang med aktiviteter igjen – forteller sekretær Egil Grøtnes. Sammen med medlemmene Terje Ruud og Lars Erik Eriksen hadde de møtt opp med favnen full av tulipaner hos en av sine støttespillere, Toyota Moss.

Felles verdier

Salgssjefen hos Toyota var klar på at med mange felles verdier, var det naturlig for Toyota Moss og støtte Lions i sitt samfunnsnyttige arbeid. Det er bred enighet i firmaet om at støtten til Lions Club Rygge var helt i tråd med de verdiene som er Toyota Moss arbeider etter – sier Salgssjef Terje Sunnvoll. Det vil komme ivrige tulipanselgere på døren til de fleste firmaer i Ryggeområdet, og Sunnvoll oppfordrer samtlige som har anledning til å støtte Lions Club Rygge sitt arbeid for bekjempelse av narkotika blant barn og unge.

Landsomfattende aksjon

Dette er en landsomfattende aksjon som baseres på Lions Club motto – «Det er bedre å bygge barn, enn å reparere voksne» 2022 er frivillighetens år, og i Lions er det Tulipanaksjonen som markerer Lions Club frivillighetsdag. Det er Lionsklubbene lokalt som står for salget. Mange steder arrangeres lokale arrangementer slik som konserter, mosjonsløp, stands på kjøpesenteret etc. Mange bedrifter viser sitt samfunnsansvar gjennom kjøp av tulipaner og vaser som gleder både ansatte og kunder.

Så fra Lions Club Rygge, ønskes det at så mange hjem og bedrifter som mulig pyntes med tulipaner fra Lions Club i slutten av april.

Lions Club Rygge

Lions Club Rygge er en samling menn og kvinner som bruker av sin fritid til det beste for lokalsamfunnet. Dette er en vinn, vinn greie smiler en opplagt Egil Grøtnes. Han er sekretær i Lions Club Rygge og er levende opptatt av at klubben skal kunne fortsette i mange år fremover.

For over hundre år siden, midt under første verdenskrig, ble en ny humanitær organisasjon grunnlagt.  En visjonær selger fra Chicago, Melvin Jones, utfordret den gang sine kolleger i forretningslivet.

Dette var starten på en verdensomspennende organisasjon som skulle sette betydelig spor etter seg i form av sin utrettelige vilje til å hjelpe andre.

Rygge stiftet 1968

Norge var det det fjerde landet i Europa som ble med i Lions Clubs International gjennom etableringen av Lions Club Oslo i 11. mai 1949.  Klubben i Rygge ble stiftet for femtitre år siden. Den 10. Mai i 1968 ble det notert i det første referatet at Lions Club Rygge ble stiftet. I dag teller klubben 19 medlemmer, og en del av disse er nok med på å trekke gjennomsnittsalderen oppover – smiler President Tom Erik Pollen. Heldigvis er vi også mange som fortsatt er i vår beste alder. Dog er vi på jakt etter flere som kunne tenke seg å være med på å dele vår interesse for godt kameratskap og ønske om å bidra til lokalsamfunnet. Han minner om at klubben er åpen for både kvinner og menn.

Lions Club Rygges ivrige tulipanselgere håper de blir tatt imot med imøtekommenhet og forståelse når de kommer med sine vakre blomster for salg. Mange mener jo at tulipaner er vårens sikreste vårtegn, så på den måten er det jo våren de kommer inn døren med.

Tekst & foto: Ivar B Johansen

Related posts

Hanket inn drømmejobben

mortensen

Vrengt i medvind

mortensen

Ordfører Hannes jul

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy