Image default
Kultur

Lions Club Rygge: Til det beste for lokalsamfunnet

De fleste har hørt om dem. Mange har sett dem, og veldig mange har fått hjelp takket være deres innsats for de trengende og svake i lokalsamfunnet. De er utrettelige med sine mange tiltak for å samle inn penger som går til å gi mange bedre vilkår. Hvem vi snakker om – jo Lions Club i Rygge.

Lions Club Rygge er en samling menn og kvinner som bruker av sin fritid til det beste for lokalsamfunnet. Dette er en vinn, vinn greie smiler en opplagt Egil Grøtnes. Han er sekretær i Lions Club Rygge og er levende opptatt av at klubben skal kunne fortsette i mange år fremover.

Lions Club
For over hundre år siden, midt under første verdenskrig, ble en ny humanitær organisasjon grunnlagt.  En visjonær selger fra Chicago, Melvin Jones, utfordret den gang sine kolleger i forretningslivet. Han sa: ”Hva om dere menn, dere som lykkes på grunn av deres drivkraft, intelligens og ambisjoner, kunne bruke noen av deres ressurser til å forbedre samfunnet? Han så for seg en ny type klubb med ønske om å hjelpe andre.

Dette var starten på en verdensomspennende organisasjon som skulle sette betydelig spor etter seg i form av sin utrettelige vilje til å hjelpe andre.

Rygge stiftet 1968
Norge var det det fjerde landet i Europa som ble med i Lions Clubs International gjennom etableringen av Lions Club Oslo i 11. mai 1949. Sverige var aller først ute i Europa da Lions Club Stockholm ble stiftet i 1948. På disse syttito årene har Lions Club spredt seg til hele landet og teller i dag fem distrikter og rundt 380 klubber. 

I vårt distrikt finnes det i dag fire Lions klubber som ivaretar hvert sitt lokalsamfunn. Klubben i Rygge ble stiftet for femtitre år siden. Den 10. Mai i 1968 ble det notert i det første referatet at Lions Club Rygge ble stiftet. I dag teller klubben 19 medlemmer. En del av disse er nok med på å trekke gjennomsnittsalderen oppover – smiler President Tom Erik Pollen. Heldigvis er vi også mange som fortsatt er i vår beste alder. Dog er vi på jakt etter flere som kunne tenke seg å være med på å dele vår interesse for godt kameratskap og ønske om å bidra til lokalsamfunnet. Han minner om at klubben er åpen for både kvinner og menn.

Da trenger vi hjelp
På spørsmål om forklaring på vinn, vinn forklarer Grøtnes villig. Han mener når innsatsen belønnes med den gode følelsen av å kunne hjelpe, og samtidig gir et godt kameratskap og samhold gjennom månedlige møter med klubbsaker, foredrag og ulike bedriftsbesøk, så har vi en klassisk vinn, vinn situasjon. Vi er en meget sosial klubb, som tar vare på hverandre og de rundt oss.

Naturlig avgang har de siste årene fått varselklokkene til å ringe angående medlemsverving. En økende gjennomsnittsalder har satt fart på søket etter nye medlemmer. Vi trenger nye folk rundt oss til å bringe stafettpinnen videre i Lions gode ånd. Vi kan som nevnt tilby et meget godt miljø, koselige lokaler og fremtidsrettede ambisjoner. Grøtnes og Pollen snakker seg varme. Det er ikke vanskelig å registrere at de er levende engasjert i videreføringen av Lions Club’s gode miljø og sosiale profil. 

Nå legges det til rette for opptak av nye medlemmer i Lions Club Rygge.

Ta kontakt med 

President Tom Erik Pollengmail, 911 95 494 epost: tomerikpollen@gmail.com

Sekretær Egil Grøtnes, 913 14 512 epost: egil.grotnes@icloud.com 

Kasserer Knut Opdal, 950 48 846 epost: knuopd@online.no 

Hos Lions Club i Rygge har de plass til nettopp deg som medlem.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Da Edvard Munch regjerte på Grimsrød, Jeløy

mortensen

Ny lokalhistoriebok fra Moss og Omegn Tenkepark

mortensen

Galleri F15 produksjonsavdeling i Møllebyen

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy