Image default
Mat & Drikke

Suksess på første forsøk for Snikgjests høstmarked

Det var tidvis stinn brakke utenfor Lokalmatsenteret på Bredsand når Snikgjest Gårdsutsalg i samarbeid med Gourmetcompagniet fra Råde inviterte til høstmarked. «Sjefssnik» Renate Schjolden var bare et eneste stort smil og det var tydelig at hun var fornøyd med responsen på sitt første høstmarked.

– Dette har jo bare vært helt fantastisk. Tilbakemeldingene fra de andre aktørene som har hatt stand under markedet, og ikke minst fra alle kundene som la turen innom tyder på at vi traff blinken godt. Dette skal vi prøve igjen også neste år, forteller hun fornøyd.

Mye snadder
Hovedpersonen selv hadde selvfølgelig mer enn nok å gjøre under seansen. Foruten å ekspedere i gårdsutsalget var hun også å se ute på markedsplassen. Da som «salgssjef» av spekeposer fra Ringstad. Det var selvfølgelig også godt med andre ulike lokale leverandører som fikk vist frem sine spesialiteter. Gutta fra Son Brygge bød på delikatesser fra havet og ved siden av stod bryggemester Ole Morten Holstad Aasheim fra Raa Brewing Company i Råde og snakket varmt om deres egenproduserte øl med en høy andel av humle. Han var glad for at det lokale bryggeriet fikk anledning til å være en del av det lokale høstmarkedet. 

– Detter er midt i smørøyet for oss. Vi har samarbeidet med Snikgjest også tidligere og det er god match. Markeder med et stort innslag av lokale produkter er alltid et hyggelig sted og være, og når salget i tillegg går som smurt så blir det jo bare ekstra hyggelig, smiler han.

Ikke bare mat
Foruten de nevnte aktører bød medarrangøren Gourmetcompagniet på masse deilig tilbehør. Dyhre Gård var også på plass med salg av høstens epler. Til stede var også flere andre lokale aktører som ikke holdt til i mat og drikkebransjen. Moss og Omegn Jeger og Fiskeforening hadde fyrt opp i bålpannen og i nærheten av deres stasjon var det også mulighet for å sikre seg både artige treprodukter og strikkede plagg som vil holde kulden på avstand. Det var altså noe for enhver smak.

Har planene klare
Like sikkert som at vinteren nå står for døren er det at Renate Schjolden kommer til å arrangere et høstmarked også i 2020. Stedet vil bli det samme, men utover det vil det bli enkelte forandringer. 

– Den store forskjellen til neste års høstmarked vil først og fremst ligge i en utvidelse av antallet lokale aktører. Det var flere enn de vi hadde med som vil være med i år også, men vi ønsket å teste ut konseptet først. Nå som vi har sett at det fungerer er det jo bare å ønske nye velkommen inn. Jeg har allerede begynt å glede meg til neste marked jeg, smiler initiativtaker Renate Schjolden 

Av Petter Andresen

Related posts

Ertnes med ordentlige smørbrød

mortensen

OBS – kafeen på Rygge Storsenter: Stenger for oppussing

mortensen

Bajazzo på Høyda feirer 30 år

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy